Wordless Wednesday #1 | I'm Not Perfect |







Kita tahu itu salah, kita sedar itu tak betul, malah kita faham itu dosa,
 sedangkan sebesar-besar dosa adalah apabila kita rasa berdosa ketika melakukannya..
 Emmm, dan lebih malang lagi Ain lah antara kita itu .... =(














Pernah terfikir, bilalah diri ni nak berubah, 
dalam erti kata lain menjadi muslimah sebenar. 
Bukan sekadar pakai tudung, solat 5 waktu sehari, puasa cukup !
 Tapi, mengimpikan untuk menjadi wanita solehah...
Penyejuk hati semua orang...
 Emm ... walau orang kata nak seribu daya , tapi bagi Ain tak semudah itu .....
 Orang yang sudah dapat hidayah, atau lahiriahnya memiliki sekeping hati yang tulus , 
mungkin anggap perkara ini mudah.
 Tapi, bagi orang yang tak sebaik macam Ain anggap perkara ni susah.
 Allah, banyak malah terlalu banyak dosaku padaMu ....... 



















so...Sorry, I can't be perfect ..... 
definitely never be perfect....
















Sesungguhnya mencari kesempurnaan itu terlalu meletihkan .....
Sekian,

Salam.

Nota Hati 1 : Andai bisa ku mengulang, waktu hilang dan terbuang ....
Andai bisa perbaiki segala yang terjadi ...
 Tapi waktu tak berhenti , tapi detik tak kembali ...
Harap ampunkan hambaMu ini .... 

Comments

PopkoRn said…
bukan ke ww x pyh ulas pnjg2 ker?
=)
salamun 'alayki ukhti sayang.

benar, mencari kesempurnaan itu sukar.

tetapi, sekurang-kurangnya ukhti sudah berusaha untuk mencapai kesempurnaan itu. Jangan bersedih.


Fitrahnya, hati kita tidak pernah menentu, naik turunnya membuatkan kita buntu. Seketika bila kita rasakan bersemangat dan mudah melakukan ibadah, dan seketika kita merasakan payah, malas dan berat sekali.


Ini bukan soal naik turun, ini soal mahu atau tidak. Ini soal kita sendiri, yang degil untuk berubah, yang sombong dengan Allah. AllahuRabbi, tamparan buat diri saya sendiri khususnya.

Kerana itu wujudnya terms istiqamah. Istiqamah bukan bermaksud amal kita maintain je tanpa berubah. The true meaning of istiqamah is that kita sentiasa berusaha untuk meningkatkan amal-amal kita. Daripada tiada kepada ada. Daripada sedikit kepada berbukit. Meski terpaksa berdikit-dikit.

Sahabat, sejujurnya, saya juga sedang memandu kenderaan mujahadah itu. Bukan sekali saya tersilap lorong, bahkan berkali-kali. Seringkali kemalangan, terhantuk, tersungkur.Tetapi, cobalah untuk bangkit semula. Dan teruskan memandu.

Moga kita sama-sama kuat dalam bermujahadah untuk menjadi mar'atul solehah. ^^
Isma Haneefa said…
la takhaf... ALLAH x pernah jemu mndengar keluhan kita. Maka... berdoalah. insya-ALLAH DIA perkenankan:)
::WafaIrdina:: said…
@PopkoRn : betol 2...pttny ww ni letak pic je kn..xyah ulas pnjg2...p biala...ww versi ain...hee..n ni first time ain wt ww ni..juz sekadar luahan dt at ...msyeh yaa.. ^^
::WafaIrdina:: said…
@HIDAYATUL MUSTAQIMAH : ukhti!!! masyeh yaa tuk kater yg sguh bharga 2..really i need dat n appreciate it....ain arap ain pun kuat cm ukhti...rebah tsungkur bnyk kali pn stil kuat...ain sendiri sedang berusaha tuk berubah..tuk menjadi mar'atul solehah...wlpn ain xsebaik org lain...

istiqamah 2 yg susah...mudah2an niat ain tuk berubah 2 allah akan permudahkan...wlpn nak cari kesempurnaan 2 payah...doakan yg tbek tuk ain naa ukhti dan akan sntiasa wt pilihan yg betol...

syukran sgt2...syg ukhti..^^
::WafaIrdina:: said…
@Isma Haneefa : masyeh yaa dear ... benar kater ukhti..Allah mdengar segala keluhan kita..kpdnya lah kita bersandar...n doa 2 senjata org mukmin..inshaAllah bile kita doa n mintak sesuatu dari DIA..DIA akn mdgr dan perkenankan..sama ada cepat atau lambat..He alway be there 4 us...

mudah2an Allah merahmati..
we never be perfect...
but kite boleh mencuba dan berusaha menuju ke arah kebaikan...:)
Cik Jannah said…
ayout ni say apenah guna dulu. cute. heheheh!

ya.saya tak sempurna.
::WafaIrdina:: said…
@Teenager Housemaid : exactly true...we never be perfect.....t usaha ke arah 2 y pnting...never n never give up... ^^
::WafaIrdina:: said…
@Cik Jannah : hehehe..ayat yg biase org guna kan...i'm not perfect...exactly really da true statement...
syiela said…
Kita sebagai manusia tak pernah lari dari kesalahan.. dia maha pendengar.. dia maha pengampun...

bersama berusaha ke arah kebaikan... moga hati kita berpaksi pada yang maha esa

Moga hati di beri hidayah atas usaha yang kita lakukan... mula2 memang terasa susah sangat... tapi lama2 InsyaAllah.....
::WafaIrdina:: said…
@syiela : btol 2 sis....kita mnusia biasa..bukannya maksum cm nabi...mmg hakikat diri kita xley dari kesilapan...

mudah2an dari kesilapan 2 akan menjadikan kita lebih mngenal diri kita...orang alin..dan pencipta kita....seterusnya menjadi lebih baik dan baik..inshaAllah...

mohon doa supaya sentiasa istiqamah...moge Allah merhmati ^^
nurmujahidah said…
muja follow.. ape kate buat pop-up window untuk comment,, senang sikit nak comment... ni link tutorial dye,, :D

http://mujadafewa.blogspot.com/p/tips-beriklan.html
::WafaIrdina:: said…
@nurmujahidah : masyeh yaa sis sudi pollow my belog...

ehem2..pop-up window 4 comment??actually xbape tahu sgt..but i will try it..thanx yaa.. ^^
♥AienNajwa♥ said…
untuk menjadi perfect bukannyer mudah..tapi kiter bileh usehe menjadikan ia perfect..saye juger tidak boleh mnjadi perfect..sebab saye tak perfect !
::WafaIrdina:: said…
<♥AienNajwa♥> : btol..it's not easy to be perfect...tp kita bleh berusahan berusaha..cumer jgn terlalu mengharapkan kesempurnaan..tkut kcewa....p xsalah kan lw berharap...hope... ^^
saya kamu dia tak sempurna..

usah bersedih dengan ketidaksempurnaan kita...

cuba belajar utk berubah bukan secara drastik tapi perlahan2...

moga kamu sentiasa dilindungi olehNYa...amin....:)
::WafaIrdina:: said…
@si kiut lavender : masyeh yaa dier..everyone is not perfect...inshaAllah akan cuba belajar berubah slowly ...dat's is better..than change drstically but xkekal perubahan itu...right...^^

mudah2an allah permudah tugas untuk mensolehahkan diri..mohon doa kalian.. ^^

Popular posts from this blog

| Hijrah | Kembali Menilai Siapa Diri Kita, Kita Hanya Hamba |

:: Jangan Pandang Pada Luaran ::

| Tarikh Itu Semakin Hampir...Jom Counting Down ! |