Posts

*Momentos #11*

Image
Alhamdulillah genap 55 hari. Dikurniakan cahaya mata yang sihat & sempurna itu yang paling penting dan rezeki dari Allah yang paling besar.



Simpan cerita di sini. Ingat balik time nak bersalin. Petang selasa serah diri hospital. Sebab lambat serah diri jadinya pagi rabu baru kena induce. Kena induce, dua kali masuk ubat. Sebelum tuh doktor cakap induce maksimum 4x masuk ubat. Lepas 4x masuk ubat bukaan masih lagi tak cantik jawabnya stand by operate lah. First pagi tuh doktor cek jalan then masuk ubat. First ubat langsung tak rasa sakit, rilek lagi pusing pusing wad,  siap sembang2 sama kakak depan katil yang tunggu masa nak operate. Lepas zohor masuk ubat kali kedua. Bukaan time tuh baru 2cm. Time nim mula daa rasa sakit then makin kuat sakit contraction macam nak gegar katil, baring pusing kiri kanan serba tak kena. Nak tidur pun ape lagi tak boleh 🤣🤣🤣 Suruh misi cek bukaan tapi masih lagi 2cm. Sebelum zohor pesan daa kat suami beli kfc konon teringin nak makan nuget kfc tapii…

*Momentos #10*

Image
Simpan kenangan dan cerita di sini.... since sudah mula cuti panjang, maternity holiday, jadi banyak masaaaaaa kat rumah, corat coret sikit kat sini hihihi 😅



Dan alhamdulillah... sekarang me is counting days... still cant believe me going to be a mom... mixed feeling... nervous plus excited 😍
alhamdulillah today remark 559 days since ijab qabul❤️





Alhamdulillah... Allah Maha Baik memberi rezeki untukku dan suami... sesungguhnya menjadi ibu adalah satu impian setiap wanita yang berkahwin... dan infiniti alhamdulillah setelah hampir setahun menanti dan akhirnya Allah mengizinkan "malaikat kecil" ini ditiupkan dan bernyawa di dalam rahimku ini... lagi menggembirakan sambut annivesary pertama dengan membuka buku pink di KKIA... perasaan itu hanya Allah sahaja yang tahu... hadiah terindah dariNya untuk kami suami isteri... benarlah, Allah bagi sesuatu rezeki itu pada masa yang paling tepat... jangan putus asa berusaha dan berdoa 😍


“Ya Allah, jadikanlah anak dalam kandunganku ini se…

*Momentos #9*

Image
Cerita cuti Aidiladha 1440H Lubok Jong, Pasir Mas Kelantan.















*Momentos #8*

Image
Yang pertama akan selalu jadi yang paling teristimewa di hati ❤️


Penempatan pertama sebagai guru (2015-2019) : SK Pekan Lahad Datu, Sabah. Semua kenangan dan memori bersama akan terpahat di dalam ingatan. ❤️


















| Pray For Them |


Saudara-saudara kita di bumi Palestin sedang berjihad dalam menegakkan agama Islam. Walaupun kita tak dapat berjihad dan menolong mereka di sana, marilah berdoa supaya saudara-saudara kita di sana mendapat kekuatan dan mendapat lindungan daripada Allah SWT kerana doa adalah senjata orang Islam. Tolonglah mereka dengan DOA! Ya Allah, satukan hati kami umat Islam sedunia supaya Yahudi laknatullah dapat dihancurkan. Info terkini mengenai saudara-saudara kita di sana boleh lihat di FB AMAN PALESTINE. Marilah kita sama-sama menderma untuk mereka dan moga-moga dengan sumbangan yang kita buat itu dapat menyelamatkan nyawa dan membantu saudara-saudara kita di sana. Boikot juga barangan Yahudi. Kita satu ummah sekat ekonomi mereka!