Posts

Showing posts from February, 2012

| Si Air Mata |

Image
 Assalamualaikum.. Peace upon to all.. Semoga semuanya baik2 aje.. inshaAllah ^^





air mata ni pelik bin ajaib kan.. time sedih dia mengalir.. time marah dia mengalir.. time rindu pun dia mengalir.. dan time kita hepi pun dia nak mengalir jugak.. itulah dia AIR MATA..kan





Actually , bagi orang yang kuat menangis macam Cik Ain ni, air mata adalah  satu anugerah.. betol…hee..cheewahh :) sebab dengan menangislah Cik Ain akan merasa sedikit ketenangan,  mengubat kedukaan,

| I Hate U…Mencinya… |

Image
Assalamualaikum.. Peace upon to all.. Semoga semuanya baik2 aje.. inshaAllah ^^






Actually… Ain tengah buat esymen, tapi nak off task sekejap..hee Nk berfeeling2 sekejap…ehem3.. ( lamew xberBW ) Mesti anda tertanya2 kenape lar berfeeling2 Cin Ain sorang2 ni ek..hee marah siapa tu Cik Ain? ciap menci-menci lagi tu? Ish ish ish ( hanya mampu geleng kepale jew ni )






owh, hentikannya… lets go straight to the point la ok? rasanyalah.. kita ni semua manusia normal.. kan? kalau tak suka, rasa nak marah-marah, terasa nak benci, terasa menyampah tu perasaan normal pada kita manusia yang hina ni.. kan? ok,  Cik Ain ni pun normal jugak…manusia biasa macam korang jugak.. tapi..ingat naa… bila nak menci-menci ni.. cuba ingat hadis ni: Abi Hurairah r.a berkata dari Rasulullah SAW bersabda: "Takutilah oleh kamu sekalian persangkaan (Zan), maka sesungguhnya persangkaan itu lebih dustanya (atau bohongnya lebih) dari ceritanya (yakni, yang sebenarnya); dan jangan meneliti (dengan mata), dan jangan meneliti (dengan telin…

| Cemburu Ker |

Image
Assalamualaikum… Peace upon to all.. Apa khabar iman hari ini.. Semoga sentiasa dalam jagaanNya.. inshaAllah ^^






lamew da xmencoret kat cni...sibuk kot..atau buat2 sibuk..hihi
xpela..abaikan perkara yang di atas...
rni just nak sharekan something yang kerap dialami oleh golongan remaja pada masa kini seperti Ain... ( remaja lagi ker??heee ) yang sekarang pun Ain sedang alaminya...hee iaitu, perasaan cemburu !







Orang kata la kan, CEMBURU TU TANDANYA SAYANG.. Errr~ betul ke? Rasanya betul la. Tapi kan, rasanya cemburu ni ada banyak spesis plak.. Bukan just cemburu yang tandanya sayang tu je. Ada jugak cemburu-cemburu yang lain. Sebagai contoh : cik Ain cemburu kat Incik Afiin sebab Incik Afiin ada kereta besar...hihi~~  So.. cik Ain berusaha dengan lebih gigih untuk mendapatkan kereta lebih besar  daripada Incik Afiin 2... huhuk~! Lebih kurang la... See..cemburu yang ini bukan sayang tandanya okie... :)








| Wordless Wednesday #3 Game Pemadam |

Image
Assalamulaikum....


kalau tak pernah main game ni memang tipu-lah asal cikgu cikgi takde je bosan2 dalam kelas dah terbaring2 kepala atas meja..nak2 yang lelaki.. Pemadam yang ada bendera negara tu la..femes tu dulu2.. Ain pernah mempunyai koleksi pemadam bendera ni..hee sanggup beli pemadam banyak-banyak bukan sebab nak memadam tapi sebab nak main lawan pemadam... Siap siapa yang selalu menang tu berkumpul stok pemadam. ( zaman bebudak hingusan .. hee ) apa lagi kan tekan hujung pemadam tu, biar dia melompat2.. siap ada tukang sorak lagi.. tak boleh blah..ahaha.. :p
okey lar..nak men game pemadam dengan rumet lak ni...hihi
kbai..salam sayang yaa semua :D
Nota Hati 1 :  Budak-budak sekarang kecik-kecik dah pergi cc main dota Xpun men angry bird..kan.. -.-

| Pray For Them |


Saudara-saudara kita di bumi Palestin sedang berjihad dalam menegakkan agama Islam. Walaupun kita tak dapat berjihad dan menolong mereka di sana, marilah berdoa supaya saudara-saudara kita di sana mendapat kekuatan dan mendapat lindungan daripada Allah SWT kerana doa adalah senjata orang Islam. Tolonglah mereka dengan DOA! Ya Allah, satukan hati kami umat Islam sedunia supaya Yahudi laknatullah dapat dihancurkan. Info terkini mengenai saudara-saudara kita di sana boleh lihat di FB AMAN PALESTINE. Marilah kita sama-sama menderma untuk mereka dan moga-moga dengan sumbangan yang kita buat itu dapat menyelamatkan nyawa dan membantu saudara-saudara kita di sana. Boikot juga barangan Yahudi. Kita satu ummah sekat ekonomi mereka!