Posts

Showing posts from August, 2012

| Kisah tutup aurat?? Biarlah kita menjadi orang yang aneh ! |

Image
Bismillahirrahmanirrahim~Assalamualaikum, To all readers and follower tercinta^^, Alhamdulillah... kter masih lagi hidup di dunia nih.... yang maner hanya pinjaman sementara dari Allah... kter masih lagi diberi udara secara percuma... masih lagi diberi nyawa untuk beribadah kepadaNYA... Alhamdulillah!!

Dalam kesibukan kita berhari raya, jangan dilupa fitrah kita sebagai seorang wanita..Cantiknnya seorang wanita apabila dia menjaga auratnya.. Cantiknya wanita juga apabila dia tahu batas2 pergaulannya..em..raya2 jugak.. fitrah seorang wanita kena jaga jugak yeee.. peace! :) untuk gadis-gadis manis di luar sana.. ini untuk anda.. Persoalan dan jawapan mengapa tidak mahu menutup aurat.
1. No feel la tutup aurat Untuk gadis2 manis yang belum belum terbuka hati untuk menutup aurat maka perlu kita tanyakan pada mereka, “Bukankah anda sungguh-sungguh dan yakin dalam memeluk Islam, dan bukankah anda telah mengucapkan kalimah suci la ilaha illallah Muhammad rasulullah dengan yakin? Ini bermakna kit…

| Ramadhan pergi, Syawal datang ! |

Image
Bismillahirrahmanirrahim~ Assalamualaikum, To all readers and followers tercinta^^, Kaifa halukum? wa kaifa imanukum? Diharapkan semoga kesihatan fizikal dan iman kita kedua-duanya sihat. Ameen :) em2, rasanya dh lamew Cik Ain menyepikan diri dari belog tercinta ni.. rindu sangat2 kat u olls..hu2 :D




Hari ini, just coretan pendek untuk semua.. Cik Ain pasti semua sedang sibuk dengan persiapan raya kan.. mana nak cari baju baru nya, kasut baru, biskut raya yang sedap2, nak bakar lemang lagi..kan..hu2.. apa pun, yang penting kita bersederhanalah yee.. ^^




Walaupun Ramadhan bakal berlalu, diharapkan kita dapat istiqamah dengan segala amal ibadat yang kita lakukan sepanjang Ramadhan.. kita kan hamba Allah, bukannya hamba Ramadhan.. so, jomlah kita usaha untuk terus istiqamah..! inshaAllah kita boleh.. :)
- Kalau dalam bulan Ramadhan boleh khatam 1 Quran, nanti bila dah tak ramadhan janganlah sampai tak ngaji terus yeee. - Kalau dalam bulan Ramadhan kita pergi berterawih di surau, teruskan usaha…

| Ye!! Memang saya cemburu!!! |

Image
Bismillahirrahmanirrahim~Assalamualaikum, To all readers and follower tercinta^^, Alhamdulillah...kita bakal menghampiri fasa terakhir Ramadhan... diharapkan mental dan fizikal kita telah bersedia untuk merebut gold medal in Ramadhan..inshaAllah..dan today suddenly, timbul pula rasa ingin menulis walaupun dari tadi seharian berhempas pulas menyiapkan esymen yang perlu disubmit dis week... so, menulis di belog ni kire nye treatment laa after berhempas pulas mengadap esymen :D

“Islam melarang umatnya berperasaan hasad dengki dan IRI HATI, melainkan kepada perkara-perkara yang mendatangkan kebaikan sahaja” –

Cemburu, jealous? tak ada apa pun sebenarnya. Cuma... Aku sangat cemburu, bila tengok mudahnya mereka mengalirkan air mata kerana Allah... Cemburu, bila ternampak indahnya muslimah itu menjaga peribadinya, akhlaknya... Cemburu, bila memandang kamu yang dahulunya jauh dari hidayah Allah kini setia berdamping denganNya... Cemburu, bila melihat dia yang mudahnya bertutur menyampaikan dakwah, perk…

| Pray For Them |


Saudara-saudara kita di bumi Palestin sedang berjihad dalam menegakkan agama Islam. Walaupun kita tak dapat berjihad dan menolong mereka di sana, marilah berdoa supaya saudara-saudara kita di sana mendapat kekuatan dan mendapat lindungan daripada Allah SWT kerana doa adalah senjata orang Islam. Tolonglah mereka dengan DOA! Ya Allah, satukan hati kami umat Islam sedunia supaya Yahudi laknatullah dapat dihancurkan. Info terkini mengenai saudara-saudara kita di sana boleh lihat di FB AMAN PALESTINE. Marilah kita sama-sama menderma untuk mereka dan moga-moga dengan sumbangan yang kita buat itu dapat menyelamatkan nyawa dan membantu saudara-saudara kita di sana. Boikot juga barangan Yahudi. Kita satu ummah sekat ekonomi mereka!