Posts

Showing posts from October, 2012

| Selamat menduduki exam dunia ! |

Image
Bismillahirrahmanirrahim~Assalamualaikum to all my dear readers and followers. Today, I would like to announce to all that : “ I have a final exam on 29,31 th October & 1, 5 and 7th November 2012.  So, no more hupdating belog. Now, I wanna have fun and dating with my books. Wish me luck keyh! And to the all IPG’s student in Malaysia, good luck too. May Allah ease our works “


Ragam aku, dia, kamu, mereka
Pelbagai ragam kita dapat lihat sepanjang musim2 exam… terutama time study week.. ada yang sanggup tak tidur malam semata-mata nak ulangkaji pelajaran, yang tak makan pun ada. Malah ada juga sesetengah tu silentkan phone nak elak disturbance during study dan yang lagi teruk off kan phone terus.. semuanya sebab exam kan.. Melihat fenomena ini, cuba kita bayangkan, BEGINI HEBAT JUGAK KE KITA MEMBUAT PERSEDIAAN UNTUK MENGHADAPI "EXAM AKHIRAT" NANTI??? Kalau lah sehebat ini kita membuat persediaan untuk menghadapi exam di akhirat kan bagus.. kita buat benda yang sama macam kita s…

| Aishiteru Ya Hanana |

Image
Bismillahirrahmanirrahim~Assalamualaikum,
Selawat serta salam ke atas junjungan besar nabi Muhammad s.a.w yang begitu menyayangi umatnya.



Qasidah "Ya HaNaNa"



YA HANANA!! SUBHANALLAH... rasa tenang sangat dengan kelunakan alunannya. Bila baca maksud dia rasa sebak pun ada..emm.. betapa beruntungnya kita.. kita jer tak sedar dek untung... sememangnya kita sebagai umat Nabi Muhammad S.A.W sangat-sangatlah beruntung dengan kelahiran Nabi kita Muhammad S.A.W., Tetapi mari kita renungkan adakah Nabi kita merasa beruntung dengan diri kita sebagai salah seorang umat baginda, adakah kita telah menunaikan hak-hak kita sebagai umat baginda, mengikut apa yang dibawanya, adakah kita benar-benar layak menjadi umat baginda, dan adakah kita akan membuatkan baginda gembira dengan akhlak kita, amalan kita dan sebagainya. Allahu… Sama-samalah kita muhasabah diri.
Jom kita berqasidah! Jauh lebih baik dari hafal lagu2 lara yang tiada pengisian rohani... balik2 lagu putus cinta yang entah ape2 aje...…

| Pray For Them |


Saudara-saudara kita di bumi Palestin sedang berjihad dalam menegakkan agama Islam. Walaupun kita tak dapat berjihad dan menolong mereka di sana, marilah berdoa supaya saudara-saudara kita di sana mendapat kekuatan dan mendapat lindungan daripada Allah SWT kerana doa adalah senjata orang Islam. Tolonglah mereka dengan DOA! Ya Allah, satukan hati kami umat Islam sedunia supaya Yahudi laknatullah dapat dihancurkan. Info terkini mengenai saudara-saudara kita di sana boleh lihat di FB AMAN PALESTINE. Marilah kita sama-sama menderma untuk mereka dan moga-moga dengan sumbangan yang kita buat itu dapat menyelamatkan nyawa dan membantu saudara-saudara kita di sana. Boikot juga barangan Yahudi. Kita satu ummah sekat ekonomi mereka!