| Si Air Mata |



 Assalamualaikum..
Peace upon to all..
Semoga semuanya baik2 aje..
inshaAllah ^^






air mata ni pelik bin ajaib kan..
time sedih dia mengalir..
time marah dia mengalir..
time rindu pun dia mengalir..
dan time kita hepi pun dia nak mengalir jugak..
itulah dia AIR MATA..kan






Actually , bagi orang yang kuat menangis macam Cik Ain ni, air mata adalah
 satu anugerah.. betol…hee..cheewahh :)
sebab dengan menangislah Cik Ain akan merasa sedikit ketenangan, 
mengubat kedukaan, meredakan kemarahan dan 
juga menyalurkan kerinduan kepada seseorang…
Dan air mata jugalah terapi yang paling terhebat yang dianugerahkan Allah 
kepada semua perempuan.
Kan…angguk2 yaa semua perempuan kat luar saner..heee






Tapi an orang selalu kata :
“ Jangan menangis… cengeng namew nya tu “
“ Don’t ever you cry if u are strong “
tapi  bagi Cik Ain an :
menangislah lau memang rasa nak menangis..
just cry when you feel like crying, then inshaAllah you will feel better and better..
bagi seorang perempuan especially Cik Ain, apabila dia menangis,
dia akan melepaskan apa yang terpendam dalam hati yang tidak mampu 
diluahkan dengan kata-kata.
Tapi ada jugak kan perempuan yang bersedih, tapi tidak mampu mengalirkan air mata,
Dat’s mean perempuan itu menangis dalam hati lar an..
( pandai2 je Cik Ain buat statement…heee )
Satu perkara yang anda perlu tahu tentang Cik Ain ialah, Cik Ain tak suka 
menangis di hadapan orang,
seboleh-bolehnya Cik Ain akan mencari tempat yang tersorok..
tapi jika air mata sudah xdapat tertahan maka ia akan tertumpah jua...sob sob sob
manje kew Cik Ain ni..heee..no komen..tuut tuuut ^^








Ok..last word before ends dis entry today..
Jangan terlalu ego untuk mengalirkan air mata....
Jangan sampai hati kita ni menjadi beku macam ais...
Jangan berasa segan untuk mengalirkan air mata apabila mengigati 
kebesaran Allah SWT yang maha kuasa..
Jangan berasa malu untuk mengalirkan air mata keinsafan, iaitu 
menyesali segala dosa-dosa yang lalu..
Dan jangan kedekut untuk menangis penuh keinsafan
kerana kealpaan dan kelalaian kamu terhadap Allah SWT.
" Maka ingatlah kepada Ku, Aku pun akan ingat kepadamu. "
[Al-Baqarah, 2:152]






Oke..dat’s all for today..
Salam sayang dari Cik Ain..
Kbai…Salam.^^



Nota Hati 1 : Berikanlah cintamu kepada Allah SWT sebelum kamu memberi rasa cintamu 
kepada manusia, maka dengan itu kamu tidak akan berasa kecewa apabila
 perhubungan itu terlerai di tengah jalan. Semuanya kerana kamu berasa yakin 
bahawa kamu masih punya cinta daripada Tuhan Yang Maha Kuasa...
Nota Hati 2 : Tuhan, aku mohon, jagakan dia buatku.. berharap, 
moga kita saling mendoakan..:')

Comments

aku HaniAsyira said…
sokong... sy nangis dalam selimut jer..hek..
::WafaIrdina:: said…
@ aku HaniAsyira : hihi
malu kan lw org nampak kiter nangis
panda2 lar sorok i mater 2 kn
ain nangis bwh bantal jew..
sob sob sob
:D
zizie said…
satu je yang xbest.. bila dah nangis, aduhai mata... buruk bebeno...
Cikgu Ma said…
sesungguhnya, akk sangat pemurah. pemurah dengan air mata...gugugugu
Ckin Kembaq said…
Ckin akan betul2 menangis jika benar2 rasa bersalah dan tertekan...kalu remeh2, kuranglah...hehe
Ungu Violet said…
senjata orang perempuan ialah air mata..:)
::WafaIrdina:: said…
@zizie : hihi
tol
nangis seharian
memang bengkak lar jawabnya
nak cover gtw sakit mate
xpun paka spec itam
hihi
:D
::WafaIrdina:: said…
@Cikgu Ma : wah
same nge ain
ain pun sgt pemurah nge i mata
hihi
:D
::WafaIrdina:: said…
@Ckin Kembaq : gud girl dear
xmudah menagis sebab small matter
besela 2 kan
idup memang xkan lari dr ujian
so..we must be strong
right
:D
::WafaIrdina:: said…
@Ungu Violet : stuju
senjata kiter ni juz i mata
but kelemahan kiter kaum hawa mudah sgt cair an nge kata2
cam aiskrim
hihi
:D

*masing2 ad kelemahan dan kelebihan masing2
bersyukur seadanya :D
ariff al-baqi said…
menangis tanda lembut hati..
Ida Ramadhani said…
betul tu wafa,,,
air mata ni sbnrnya anugerah...
air mata bukan menunjukkan kelemahan tp sbnrnya ia adalah kekuatan :)
::WafaIrdina:: said…
@ ariff al-baq : tanda hati kita xkeras kan
:D
::WafaIrdina:: said…
@Ida Ramadhani : betol 2 sis
anugerah yg perlu dihargai
sebagaimana indahnya ciptaan kita wanita
seindah2 hiasan
alhamdulillah ya Allah

masyeh yaa sis
:D
Nangis dalam hati ajer..ehhehe
O CIKTEDDY said…
menangis bukan sbb lemah tp cara tuk hilangkan ksedihan =D
ngee.
lain plak masalah sy sis.
saya sentiasa nangis.
adess tatau lah nape.
ni cmnt entry neh pung nangis tau?

terharuuu~
air mata boleh cuci mata kowt...hehehe


xpyah nak berlagak kuat sgtla...org menagis bkan bermaksud dya lemah tpi sebab dya dah terlalu lama bertahan..eh2..ntahla...janji,,tika menangis itulah kita akan terasa rasa nak mengadu pda Ilahi,Kekasih kita
yup..menangislah jike ia membuat kamOo tenang..setitis air mate kuwa, menampakkan luluh nye hati kite dengan ape yg berlaku..kuat itu penting.. :)
Nur Sakura said…
heheh... agk lh perempuan mmg xleh lri dgn air mata... :)
::WafaIrdina:: said…
@Hanif Bloglist Blog : hihi
lelaki memang ego kan
xkn tunjuk i mate dpn org
:P
acheeqa farhana said…
ppuan ni sgt mudah megalirkan air mata walaupon sbb bnd yang kcik..

walaupon mcm annoying,tapi unik kan :)

selalu smbnyi2 kalau ngis...maluu..hehe
Norlida Ramli said…
erm..air mata ni sbnrnya 1 keistimewaan...
utk wanita khususnya..
org kata senjata wanita tu air mata..hehe

kalo laki tgk wanita mwngalirkan air mata pun, mst dia akan lembut tgk kn..hehe :p
zareliqa afiqa said…
Iqa pun mudah sangat mengalirkan air mata kalau ada apa2 yg menyedihkan.jiwa senstif betul! huhu =.=
::WafaIrdina:: said…
@O CIKTEDDY : betol 2
kdg2 bile nangis puas2
lega sgt2 at ni
lg bagus ilang stress dgn menangis dpd meyakitkan at org lain
kan
:D
::WafaIrdina:: said…
@Zakaria's daughter : bese lar
perempuan memang cm2
ad maser 2 ase nak nanges je sokmo
kdg2 ain pn xphm np ain pn cm2
pelik tapi unik
kan
:D
::WafaIrdina:: said…
@si kiut lavender : ske ayat
"jgn berlagak kuta lah"
hihi
betol2..last2
kpdNyalah jua tempat kiter mengadu
sebak Dia sebaek2 pndengar dan mengasihi
kan
:D
::WafaIrdina:: said…
@ ♥AieN ChoiN♥ : betol 2 sis
menangis lah sebanyak maner yg kiter mahu
tp jgn sekali2 putus harapan dgn apa yg berlaku
belajar tuk trime hakikat n kuatkan diri
yukk..be strong gurlz dear
:D
::WafaIrdina:: said…
@Nur Sakura : betol 2 sis
kiter perempuan memang xkan lari dr i mata
sekuat maner n setabah maner pun kita
ia tetap akan mengalir
percayalah
hihi
:D
::WafaIrdina:: said…
@acheeqa farhana : sembunyi jgn xsembunyi
malu kowt org tengok
hihi
:D
::WafaIrdina:: said…
@Norlida Ramli : hihi
senjata utama 2
p jgn gune slalu naa :D
MaYa MustWany said…
hohoiho mas sllu ngis sorg2 dlm toilet or dlm blik..kluar2 snyum..xnk org thu..dlm hati remuk bagai
CekbOlat-bOlat said…
mggu ni. bolat byk mngis ><

ase malu bile bukan mngis kranaNYA.. insyaAllah lepas ni sgalanya okay ;)

Popular posts from this blog

:: Jangan Pandang Pada Luaran ::

| Hijrah | Kembali Menilai Siapa Diri Kita, Kita Hanya Hamba |

| Tarikh Itu Semakin Hampir...Jom Counting Down ! |