:: Thank You Ya Allah ::



Assalamualaikum..
Peace upon to all...
Ku mulakan bicaraku hari ini dengan kalimah mulia mu...
ALHAMDULILLAH!!!






Hari ini Ain nak sharing nge semua..berita yang sangat2 menggembirakan Ain....
Nak tw x pe...haa
Jeng jeng jeng...










Ain bersyukur sangat2.. hari ini result exam keluar..memamg mulanya xnk check ag..
tapi,, ble sume clasmate check & mostly dapat result yang sangat gempak ..
Ain pun teruja la jugak nak check..heee...












Sepanjang Ain exam.. Ain tak pernah rasa gembira sangat2 tengok result sendiri.
Macam tak percaya melihat angka...3.9***....
Rasa penat jerih peluh membasahi dahi dan ketiak berbaloi..
Tapi Ain tak kesah, kalau inilah hasilnya, Ain tak kesah bersusah payah
dari awal sem sampailah ke penghujung rindu exam.
Tears paid off! Alhamdulillah. Alhamdulillah. Alhamdulillah.














Terima kasih Allah! Kau memang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang. 
Terima kasih banyak kerana mengizinkan hamba-Mu ini mendapat keputusan ini.
 Insya-Allah 6 semester yang masih berbaki akan aku usahakan sebaik mungkin. Biar angka 4 akan menjejaki diri ini sepanjang semester hinggalah aku graduat 2014 nanti.






Terima kasih Ibu! Terima kasih Abah!
 Sebab masih lagi beri semangat dan yakin yang Along mampu lakukan.
 Terima kasih untuk segalanya.





Terima kasih untuk adik-adik aku sebab sentiasa bagi support kat akak kau ni.





Terima kasih untuk kawan-kawan (termasuk si Dia) sebab sentiasa ada di waktu aku memerlukan korang...
 Terima kasih sebab faham walaupun aku jarang contact korang.
 Korang tetap dalam ingatan aku.





Terima kasih untuk semua lecturer yang tak pernah jemu nak share knowledge ,
 bagi pendapat tentang assignment  dan tak kesah extend hantar esymen...






Terima kasih untuk classmate yang sama-sama tolong antara satu sama lain,
 thank you for everything.









Namun terdetik juga dalam hati ain ni...
 sebagai manusia, kekadang kita tidak pernah rasa cukup
 dengan apa yang kita perolehi kan. Sering mengeluh, suka memikirkan kalau la begini,
kalau la begitu.. Ain pun tidak tahu hati Ain sekarang ni macam mana.
Tapi Ain akui Ain selalu macam tu.(alahai..) Tak pernahnya nak bersyukur...! 
Wahai hati....hati-hati... jangan sampai hatiku mati.....
Hatiku riak dan sombong dengan kejayaan ini...sebab..
Allah berjanji hendak menambah kenikmatan orang yang mahu mensyukurinya.
"Demi, jika kamu berterima kasih, nescaya Ku-tambah nikmat yang ada padamu, tetapi
jika kamu kufur (tiada berterima kasih) sesungguhnya seksaan-Ku amat keras"
 (Surah Ibrahim : Ayat 7)











Oleh itu, walau apa sahaja hasil daripada usaha dan pengorbanan yang dilakukan
terimalah dengan hati yang masih terpelihara.
Tidak kiralah hasilnya baik atau sebaliknya.
 Jika hasilnya baik tapi mendatangkan kemungkaran Allah..apa gunanya?
 Ujian Allah itu diberi kepada hambaNya dalam dua bentuk iaitu dalam bentuk kesenangan
dan kesusahan. Maka berhati-hati lah duhai hati..^^










"Siapa dalam hatinya ada kesombongan sebesar biji sawi, 
Allah akan membanting mukanya ke Neraka"
 Nauzubillah!!... mitak jauh lar..
Jika dikira dalam hari-hari yang kita lalui,
jangan kata sombong sebesar biji sawi, sebesar biji durian pun ada dalam hati kita...
kita manusia mmg xboleh lari dari semua 2 termasuk Ain..
namun Allah itu Maha Pemaaf, Pengampun dan Penerima Taubat.









Dat’s all untuk hari...
Pesanan penaja...
Wahai hati, berhati-hati lah...
 sebenarnya, apa yang kita perolehi itu adalah yang terbaik untuk kita.
Senyum.& say Alhamdulillah..
Kepada Si Dia..mudah2an result kamoo pun terbaek jugak..inshaAllah^^
p/s ; jgn lupe blanje udang celup tepung taw..& thnx kasi Bobo..hee^^



Wallahua'lam


Nota Hati 1 : "Allah says: “You may have someone in your mind, someone in your heart, someone in your dreams, someone in your life, but I am your someone when you have no one. "

Comments

Izzati Tatie said…
alhamdulillah! terbaeklah 3.9+ !!! sye pun taget dpt rsult camtu gak sem nie.xtaula cmne..doakan2 yek.follow snie :)
Ungu Violet said…
wow hebat...tahniah2..:)

brbaloi kan..kalau apa yg kita usahakn tu brjaya..:)
elieyya ;) said…
alhamdulillah.. congrate ehh !
bg la ckit rhsia kejayaan tu :)
hehe
Alhamdullilah..congrats.!!!!
hepy for u!
anyway, nice nota hati..:)
aiNa yaZiD said…
wow~!! tahniah dear.. teruskan usaha. (^^,)
semoga mendapat result yang gempak 4 every sem. cayok2.
Mabruk 'alayk ya ukhti mahbubah.. Really proud of u.. Juz kipidap for da next sem! (clap2!) ^^,
♥AienNajwa♥ said…
alhamdulillah dear..congrate ! ~~ 3.9++..sangat genius..(^___^)..semoge kekal dengan kejayaan ini key..

p/s : betul tu dear,hidup ini tidak perlu sombong..tidak akan bawe kemane2..kan2???..=)
czueka zulaikha said…
tahniah ain ! wahhh sikit lagy nak 4.00 . anyway teruskan usaha..sem2 akan dtg lebih menyukarkan.. so jgn pernah berpuas hati oke :)
::WafaIrdina:: said…
@Izzati Tatie : masyeh yaa..pengorbanan terbalas..2 lar janji allah..ble kiter berusaha..inshaAllah Allah janjikan kejayaan kepada kita...all praises to HIM...^^
::WafaIrdina:: said…
@Ungu Violet : berbaloi sgt2 miss ungu..mmg Allah je yg tahu perasaan ain ble ngok result ni...pe pun pasni ain kena maintain...n kije keras ag...Alhamdulillah3!!
::WafaIrdina:: said…
@elieyya ;) : masyeh yaa dear sudi menjejakkan iri di sini..heee..alhamulillah allah bukakan pintu rezeki ny yg mmg sangat luas untuk ain...

rahsia???xde jwpn len da..kne usaha usaha dan usaha..pastu bnykkn berdoa pd si DIA..lw kiter usaha banyk maner pun lw si DIA xnk bg..kiter xkn dpt jugak kejayaan 2..pe pn..DIA maha mendengar n maha tahu pe y tbek untuk kita..

Alhamdulillah..^^
::WafaIrdina:: said…
@Teenager Housemaid : masyeh yaa dear sudi lagi menjejakkan diri kt belog ain lg..hee..caayang kamoo..doakan yg tbek tw untuk ain..moge kegembiraan sama2 mengiringi kita..inshaallah..

*ain pun ske quotes nota hati 2...allah mmg sentiasa ada untuk kita kan...
::WafaIrdina:: said…
@HIDAYATUL MUSTAQIMAH : ukhti!!!rindu lar sama kamoo..ehem2..masyeh yaa...mudah2an t ada khabar gembira jugak buat kamoo...sentiasa doakan ain tw...mudah2an Allah merahmati kita..^^

*t sharing2 la result ukhti tw....mau tw jugakk..hee
::WafaIrdina:: said…
@♥AienNajwa♥ : masyeh syg....inshaallah akan try keep it up...^^

btol..xperlu sombong dengan apa yang kita dapat..Allah boleh je tarik kesenangan n mende yang kita dapat n ada bile2 maser...bersyukur bersyukur n bersyukurlah... hanya DIA sj yang layak mendapat pujian ni...

Allah berjanji hendak menambah kenikmatan orang yang mahu mensyukurinya.
"Demi, jika kamu berterima kasih, nescaya Ku-tambah nikmat yang ada padamu, tetapi jika kamu kufur (tiada berterima kasih) sesungguhnya seksaan-Ku amat keras" (Surah Ibrahim, 7 )
::WafaIrdina:: said…
@czueka zulaikha : masyeh yaa dear sudi meninggal jejak d cni...betol..sem2 akan dtg akan lbih susah lagi..inshaAllah akan lbih bekerja kers lg....mudah2an kejayaan milik kita bersama ...n Allah merahmati..^^
alhamdulillah . tahniah ye . terbaik lah :)
Siti Nur Aisyah said…
tahniah tahniah awak.;)


saya follow tau blog ni.:)

semoga beroleh kejayaan lagi ye.;)amin

Popular posts from this blog

:: Jangan Pandang Pada Luaran ::

| Hijrah | Kembali Menilai Siapa Diri Kita, Kita Hanya Hamba |

| Tarikh Itu Semakin Hampir...Jom Counting Down ! |