| Ladies..Jom Tengok Filem Seram |


Assalamualaikum..
Peace upon to all..
Apa khabar iman hari ini?
Moga sentiasa dalam jagaanNya..
InshaAllah..^^






Okey...hari ini Ain nak ajak semua tengok filem seram..khusus untuk golongan wanita...
Haa..tetiber je Ain ajak tengok filem seram...buang tabiat kew..
Padahal Ain sendiri penakut...xleh law tengok sorang...kena ada geng duk sebelah...huhu
Sebenarnya boleh dibilang dengan jari tw filem2 seram yang Ain tengok...
Setakat Zombi Kampung Pisang memang berani lagi...tapi...
Kalau nak suruh tengok filem2 seram terutama dari Thailand..memang tarik diri awal2 naa..hee
T malam memang terbayang2 susah nak tido naa..mule la kejut jiran sebelah teman g tandas..haha :p









Actually kan..sekarang baru Ain tahu ada kelebihan rupenya tengok filem seram ni...
Bukan sekadar tahu nak menakutkan orang semata2..hee
Haaa...nak tahu x sebenarnya filem / cerita2 seram ni sehatkan wanita...
Soo..sape2 yang ada koleksi filem2 seram ni please contact Ain...nak...haha
Berlagak berani pulak..heee :D










Hurm..kenapa yer filem seram boleh sihatkan wanita??
Jom...check it out together...huhu
Filem seram sebenarnya ternyata memberi kesan POSITIF kepada kesihatan mental & minda wanita.
Penelitian menunjukkan bahawa otak wanita akan mengeluarkan neurotransmitter dopamin,
glutamate & serotonin sewaktu menonton filem seram.
Peningkatan aktiviti otak turut berlaku sehingga mampu merangsang minda & membuatkannya
 sentiasa bersedia untuk menghadapi sebarang kemungkinan.
Malah menonton filem-filem seram seperti The Omen, The Exorcist & The Ring selama 1/2 jam berupaya
menenangkan sistem tubuh & menguatkan sistem pertahanan tubuh wanita.
( actually xpernah tahu pun ada filem2 kat atas tu...heee )
Selain itu,menonton filem seram turut merangsang kelenjar adrenal untuk menghasilkan adrenalin & opiat
yang memiliki efek seperti ubat bius yang mampu menenteramkan jiwa & fikiran wanita..
so...selepas ni lw ada je mende yang menyerabutkan fikiran..cepat2 pasang filem seram kat laptop naa..
testing menjadi kew x naa... :D












Ho..ho..ho...Honestly Ain sampai sekarang ni pun memang elak dari tengok filem hantu dan filem bunuh2.
Memang xsuke taw filem bunuh2..suka hati dia je nak bunuh2 orang..
Orang yang xbersalah pun jadi dibunuhnya....ingat dia malaikat maut kew..
Tapi3 kan... bila dah kongsikan artikel ni...
teringin pulak nak beranikan diri Ain tengok filem seram...so suggest lar filem apa yang seram...
atau separuh seram.....mungkin suku seram...hehehe :D
kalau boleh xnak lar suggest filem seram tempatan eg zombi2..pontianak dan adik beradik ny..
pandang depan belakang dan lain2 lar...sebab dah biasa tengok muka pelakon2 yang jadi hantu tu...
kadang2 bukan takut tengok...tapi  plak sengih sorang2 tengok filem 2..pelik2..hee
kalau boleh nak dari Thailand & Jepun...memang seram melampau kan...huhu
*demand plak kan...bagi betol2 baru taw...haru..huuu ni filem seram tempatan pernah Ain yang best lar
Ain pernah tengok ialah khurafat....best kot..korang rase??hee
K lar..itu saje sharing untuk hari ini...
Salam sayang untuk kalian..

~Gambar tiada kena mengena dengan entry..hee~~

Salam.

Sumber : Majalah Harmoni@belog

Nota Hati 1 : Jadilah hambaNYA yang memerhati, kerana dengan melihat sahaja, kita bakal mengetahui
hikmah yang ada untuk apa kita diletakkan di situ.
Then...bersyukurlah.. Alhamdulillah!!! ^^

Fi amanillah,
2 Rabiulawal 1433H,
24012012  : 1155

Comments

a'ah..cik ade trbace dlm satu mjalah gak aritu..huhu nice info kak wafa =)
::WafaIrdina:: said…
hehehe..just sharing...
dapat info dr majalah n ada terbacer lam belog orang len jugak..
p terlupa lak link dy....
heee :D
nasha sanza said…
saya suka tengok chucky! hehe...tadi baru je tengok cerita al-hijab...best jugak..=)nak kongsi tengok macam mana?hehhe...
[ wanni ] said…
baru tahu info ni.. wanni pun suka tengok cite hantu, but mostly akan terjerit tanpa sedar sambil tengok melalui celah-celah jari, hoho~~

cite antu yang wanni rasa best = al-hijab
::WafaIrdina:: said…
@nasha sanza : wah..actually ain pun da tengok alhijab 2..
p separuh jln...
sbb xabih copy...sob3
sedey ny...cmne ek ending dy..huhu
::WafaIrdina:: said…
@ [ wanni ] : ain pun...
sbb 2 lar share kat cni...hee
same cm ain..p ain xleh tgok sorg2..
kena tgok rama2..sbb ain ni penakut..
pah2 mule lar jerit cm nak pecah bilik...huhu
FiqaComey said…
wahh,, info yg sgt2 mnarik!! :-0 kalu tgok cite hantu tp tup mate leh x? kwang3.. a.c.t fiqa ny pnakut.. grenti x tdur 3 mggu kalu tgok filem antu,, huahua..
::WafaIrdina:: said…
@FiqaComey : hehehe...ain lw part tol2 seram baru ttup mater..hehehe..same2 pnakut..p wt2 brani..huhu

jom pasni tiap2 ari lyn cter seram na..huhu:P
dyabunga said…
lepas ni nak tengok citer hantu jugak lah..
p/s : buat2 berani nk tgk..hehe
Isma Haneefa said…
wahh...info baru!

*apapun, yg buruk pd menonton filem seram ialah kerana kita bina ketakutan selain kpd ALLAH...rasanya x patut smpai mcm tu.

Niceee sharing, kak^^
whoaa..nice info..
tapi saya tak suka tgk cerite seram..-_-'
ariff al-baqi said…
Fakta yg amat aneh..
KizZ said…
Nice info lah...humm gambar yang takde kena mengena tu nampak sangat cantik ye,..


Kalau berani jom join contest kedai Kiz, hadiah kompem gempak!
The OH!SEM tagline contest
aku HaniAsyira said…
suke tgk citer seram ngan bunuh2
Ckin Kembaq said…
tak suka filem seram..buat otak pikir bukan2..hehe citer kungfu, lawan2 suka lah..hehe
::WafaIrdina:: said…
@dyabunga : jom pakat2 tengok citer hantu pasni....heee
p jgn terlalu membuang masa ngadap citer lak..
berpada2..hee :D
::WafaIrdina:: said…
@ Isma Haneefa : hehehe..juz sharing je deq..:D

betol 2..likes quote 2...jgn takut selain Allah...citer 2 rekaan semata2...heee:D
::WafaIrdina:: said…
@Teenager Housemaid : u 2 nice dear..hee

pasni minat2 kan lar diri nge citer2 seram naaa...lw takut..ngok yg suku seram suda :D
::WafaIrdina:: said…
@ ariff al-baqi : erm..aneh kew..hehehe..juz sharing...:D
::WafaIrdina:: said…
@ KizZ : masyeh yaa sudi bacer..hee

gambar 2 memang xde kena mengena nge entry...she will haunted yiou....hhaha :D
::WafaIrdina:: said…
@aku HaniAsyira : actually citer seram tahan ag..
p part yg xbess ny y bunuh2...
xsuke lar ganas2 ni...heee :D
::WafaIrdina:: said…
@Ckin Kembaq : jom tengok kung fu panda 2 ..:D
CekbOlat-bOlat said…
cekbolat muka je lagend tpi hti penakut.. kbai.. haha
Semut Senyum said…
sangat suka tgok filem seram. nice info. Cik Semut suka entry yg ada info berguna mcm ni... ala2 sains gitu... tapi kalau tgok cite seram yang tak berapa nak seram, tu yang tak cergas tu. eh ehhe

happy blogging!
::WafaIrdina:: said…
@CekbOlat-bOlat : hehehe..nakal lar cik bolat ni...
sayangg cik bolat taw..:D
::WafaIrdina:: said…
@Semut Senyum : alala sains ker...tapi sains ad bukti...y ni xtw lar kebenaran dan kesahihannya...heee

*ep blogging 2 dear!!!
Ungu Violet said…
memang suka tengok citer seram nih...tapi ituari tengok movie kubur berasap...seram campur lawak...kehkehh kelakar..
::WafaIrdina:: said…
@Ungu Violet : klakar lar miss ungu ni..hehehe..ada jugak ek genre komedi seram...best jugak 2..hee :D
kadg2 sy ni penakut jgk nk tengok crte seram huhuhu
::WafaIrdina:: said…
@Bulan Syurga Firdausi : hehehe...ni mungkin versi seram melampau kot...:D konpem cter2 seram thailand ni...
lw cter dr sanr mmg xleh tgok sorg naa:p
Akmal Khalidah said…
Dulu pernah tengok The Ring. Lepas tu dah tobatttt tak nak tengok. Grr, seram dok tengok hantu tetiba je keluar dekat tv tu. Search google image ; The ring. Argghhh, tak leh tido malam cam ni xD
Teringin nak tengok Death Bell, tapi takut T______T
::WafaIrdina:: said…
@Akmal Khalidah : xpenah tgok pun cter 2 tw..n xpenah tw pn ad cter 2..kuno ny ain..heeee...
MaYa MustWany said…
hihihi beza kita kan..
mas lak memang penggemar filem/citer/kisah seram.dari novel ke,filem ke,drama ke..seram pilihan pertama.then kdua,pmbunuhan.

disebabkan mas selalu tengok mcm2,mas susah nak takut bila tengok filem or baca novel or tengok pmbunuhan ngeri.

cuba tengok kat bloglist mas,de blog zora.entry dia..i like so much..hahaha..
::WafaIrdina:: said…
@MaYa MustWany : wowww...dasyat ny mass...tabik spring r..hee..

oteyy dear..t ain terjah belog dy...dh mas da kater cm2..msti bess punye ..kan3..;p
::WafaIrdina:: said…
@Princess Nusy : masyeh sudi dtg n bacer ..sharing is caring :D
syieda ;) said…
ohh, baru tahu. thanks for info :)

*tp syieda still takut jugak la nk tengok cite seram ni. xboleh tengok. =='
::WafaIrdina:: said…
@ syieda ;) :hehehe..baru tahu jugak..2 yg share kt cni..ain pun tkt jugak..p bile da share mende ni..nak beranikan diri ngok cter seram..heee :D
ta danye na tgk cite seram ^_^ ee.. penah tgk seram kusyuk sgt2 smpi jerit! haha xD
::WafaIrdina:: said…
@dayah SnoW Heuka : hehhe...betol 2 ..abih soro ilang kan ngok citer seram...kecoh 1 bilik..hehehe..:D

masyeh yaa sis sudi bacer my entry..datang lagi!:D
eh2..tataw lak ada kelebihannya...hehe..
wafa kita genglah...sya penakut jgak doe..;)

thanks 4 diz info
hazanis said…
aik..nape xder butang follow?:(

Popular posts from this blog

:: Jangan Pandang Pada Luaran ::

| Hijrah | Kembali Menilai Siapa Diri Kita, Kita Hanya Hamba |

| Tarikh Itu Semakin Hampir...Jom Counting Down ! |