| Kalau Mereka Tiada , Sorang2 lah Saya.. |


Assalamualaikum…
Peace upon to all..
Apa khabar iman hari ini..
Semoga sentiasa dalam jagaanNya..
inshaAllah ^^








Hari ini  tetiber teringat kat kawan2 Ain yang banyak buat Ain tersengih, tersenyum dan macam2 lagi..
especially my best2 friends..Zue & SyaNa..
mereka sekarang membawa diri masing2 di IPG Batu Pahat dan Kota Bharu...
Merekalah yang selalu sokong Ain waktu jatuh..waktu Ain down..sedih..kecewa...
Orang kater kawan 2 macam cermin diri kita..
Kalau berkawan dengan orang baik maka baiklah kita...
Kalau berkawan pulak dengan spesies hantu games..maka sama hantu gamelah kita..
sebab macam maner kawan kita..macam tu la kita....kan..^^








Ain percaya xde manusia kat dunia ni yang xde kawan...
Paling2 kurang pun..sorang pun jadilah kan...
Kuantiti xpenting..yang penting kualiti...
Dat’s mean kalau ada ramai kawan tapi sorang pun xlboleh diharap apa guna nya kawan dengan spesies
 seperti mereka kan...useless...










Bagi Ain...kawan adalah orang terpenting after family...
Kita memang xboleh hidup tanpa kawan...bukan bermaksud kita terlalu bergantung kepada kawan..
Tapi..memang lumrah macam tu..ingat best kew duduk sorang2???nak2 belajar jauh dari famili..
Kalau xde kawan nak ajak pergi makan KFC nge sape?
Nak ajak jogging petang2 nge sape...dan nak ajak teman pergi tandas malam2 nge sape??hee
Haa..nampak kan penting jugak seorang kawan dalam hidup kita...^^









Bahagiakan kalau kita punya kawan yang sentiasa memberi nasihat dan sering mengingatkan kita tentang kebaikan.. betulkannnn....
Dan sebenarnya seorang kawan sejati  sanggup bersusah payah, menjaga keaiban kita dan
juga sudi menegur kelemahan  serta kesalahan kita .
 Itu semua adalah kerana kesetiaannya, kebaikkannya dan kejujurannya terhadap kita.
Bukan senang untuk mendapat sahabat sejatikan?
Masih adakah di luar sana? Ya...masihhh...cuma kita kena terus mencari, InsyaAllah...kita pasti bertemu.. 
"Sebaik-baik harta yang kita miliki adalah yang memberikan manfaat.
Sebaik-baik sahabat yang memberi nasihat"









Kawan2 kita ada pelbagai ragam kan..ada yang baek sangat..ada pulak yang terlalu mengambil berat...
Ada jugak yang terlalu busy body sampai kita pun naik rimas..yang annoying...
yang mementingkan diri...hipokrit...kawan tikam kawan pun ada...macam2 lar ada..hee
Dalam berkawan ni sebenarnya kita xboleh terlalu memilih sangat kan..
kita hanya perlu menerima seadanya mereka...jangan harapkan yang sempurna..
cuba cari sifat comel dalam diri mereka..cuba cari kebaikan diri mereka..cuba cari keseronokan bersama mereka.. mesti kita jumpa sweet nya dia..macam cadbury..huu
and bear in mind, setiap orang ada kelemahan..sebab sikap dia tu yang buat kita lagi kenal dia..
sebab annoying yang buat kita belajar how to handle our feeling..
sebab rimas dia buat kita beware for the future..and sebab dia macam tu wujud rasa kasih cinta sayang!
bak kater fair & lovely..tiap hari sayang...hee..jangan ada benci naa..^^











Kepada semua sahabat Ain sekalian,sama ada di dalam dan luar maya..
 TERIMA KASIH! Ketahuilah bahawa anda sangat bermakna dalam hidup Ain....
Ain sayang kamoo, kawan aka sahabat!
Especially 4 of us...Zunadia..Syahida..& Izzah...
Senyumlah kerana kita dipertemukan atas satu ikatan PERSAHABATAN.=)
suka kata2 ini...kata2 yang pernah Ain share di facebook...
"Bila ukhuwah itu ada dasarnya kerana Allah. InshaAllah, terasa keindahan itu. Tiada lagi kata- kata friend forever, sebab yang kita mahu adalah friend till Jannah." InshaAllah..:)
wish to be sweet all the time, wish to be happy all the time, wish to be good all the time..
inshaAllah..^^

Memories~~
Senyuman itu~~~
Memori di Taman Syahbandar , KT ^^

Salam.

Nota Hati 1 : Ada ketikanya orang membenci sesuatu yang pada hakikatnya
mendatangkan kegembiraan padanya .. ^^

Comments

::WafaIrdina:: said…
@Onitsuka_hana : friend till Jannah..InshaAllah..:)
MaYa MustWany said…
adess tiba2 rindu jugak la kat kawan2 baik.dah lama xcontact.masing2 bz keje n deg. :(
::WafaIrdina:: said…
@MaYa MustWany : betol 2 sis..rindu sgt2 kwn2 sek dulu...masing2 dah bwk haluan masing...hanya doa saje mampu dititipkan saat ini...
Isma Haneefa said…
subhanallah...speechles, kak.
Entry akak temanya sama dgn entry trbaru saya...tpi... ada ssuatu yg mmbuatkan saya trkilan dgn tema 'KAWAN' ini...

*Alhamdulillah...akk jumpa dgn kawan2 yg mmg benar kawan. smoga prsahabatan akak dgn mereka kekal til jannah^^
zareliqa afiqa said…
KWN SENANG CARI.SAHABAT SUSAH SENANG MMG SUSAH NAK DAPAT SKUNK NIE..=.=
CekbOlat-bOlat said…
hmm.. tak tahu nak kata,, bolat takde sahabat baikkk! kwn2 biase ..rpat2 biase je ade =="
x ramai sahabat
sbb ramai yg nak jadi sahabat time senang je
time susah sorg2 je la huhu
caer sasuke said…
ssh skrg ni nk cari kawan sejati..byk nk ambik kesempatan je..huhu..tp x sume..=p

wallpaper dekstop doodle percuma
::WafaIrdina:: said…
@Isma Haneefa : why speechless dear...ameen..mudah2an kita merasai indahnya kemanisan berukhuwwah :)
::WafaIrdina:: said…
@zareliqa afiqa : betol 2...kwn memeang senang dicari..tapi kawan2 yang benar2 kawan susah sgt dicari..berusahalah utk mjadi kwn yg tbek..:)
::WafaIrdina:: said…
@CekbOlat-bOlat : senyum..xperlu kata apa2..hee
::WafaIrdina:: said…
@Miss Purple Ungu : betol..ramai memilih utk menjdai shbt time senag je...hargailah sebuah persahabatan seperti untaian tasbih. Ada awal tiada penghujung...:)
::WafaIrdina:: said…
@caer sasuke : betol 2..xsume kwn mkn kwn...husnuzon..n mari kita dulu yg mulakan langkah pertama..utk menjadi shbt yang bek...:)
ariff al-baqi said…
alhamdulillah sy ada sahabat yg terbaik, walaupun xramaai.. =)
::WafaIrdina:: said…
@ariff al-baqi : alhamdulillah..me 2..wlpn xrami...p sy dikelilingi shbt2 yg baik..hope ukhuwwah berpanjangan till jannah ..^^
saya ada sahabat tapi sekarang die jauh sebab sambung belajar..:)
::WafaIrdina:: said…
@Teenager Housemaid : persahabatan xmengenal sempadan sis..semoge persahabatan yang terjalin xkan pernah putus yaa ^^
::WafaIrdina:: said…
@Original CikTeddy : likes jugak ^^
nak cari seorang kwn tue senang akak.. tp nak cri seorg sahabat tue susah..=)
::WafaIrdina:: said…
@nur farahin binti sulaiman : wahh..lamew akak 2gu farah naa..rindu kamoo..heee..betol 2 farah..sahabat sejati mmg susah dcari ^^
aimie amalina said…
weee
hepy juge dpt kenal dengan ain :)
betol
walau jauh dimata dekat dhati kan :)

sahabat itu mungkin kadg2 jauh, tetapi ingatan ttg segala keperihalan bersama insyaAllah mnjadikan persahabatan itu indah :)
::WafaIrdina:: said…
@aimie amalina : hepy jugak dpt knl nge cekgu aimie!heee
ukhuwwah xmengenal sempadan kan..wlpn hanya d alam maya...

mudah2an merasai keindahan dan kemanisan berukhuwwah itu..^^
izatty fatihah said…
sahabat umpama cermin kpd kta
jika elok peribadi sahabat, insyaAllah peribadi kta jg akan t'pelihara :)
nice entry sis!

# tp xpernah lg jumpa sahabat sejati :(
::WafaIrdina:: said…
@izatty fatihah : Sahabat juga umpama baju yang kita pakai. Ia melindungi kita, mengindahkan kita, menjadikan kita sempurna di mata orang lain...

Nak dapat sahabat kitah dulu kena jadi sahabat...yuk kita mulakan langkah pertama dulu..inshaAllah..kita akan juga sahabat yang sejati ^^

Popular posts from this blog

| Hijrah | Kembali Menilai Siapa Diri Kita, Kita Hanya Hamba |

:: Jangan Pandang Pada Luaran ::

| Tarikh Itu Semakin Hampir...Jom Counting Down ! |