| Rindunya Time Sekolah |



Assalamualaikum..
Peace upon to all..
Apa khabar iman hari ini?
Moga sentiasa dalam jagaanNya..
Inshaallah..^^










Haa...Ain sekarang ada kat terengganu da...home sweet home...cuti rayer cina seminggu...
tumpang brayer lar naa...huhu
cuti2 ni rase macam nak jugak pergi sekolah naa...lame da xmenjejakkan diri kat sekolah..
last time bile pergi amik sijil SPM..huhu...rindu pulak Ain dengan zaman sekolah.....
rindu nak pakai baju sekolah...hehe..padahal time sekolah dulu, siap buat solat hajat,
supaya masa cepat berlalu..jemu kot pakai  pakai baju putih kain biru... now..
Suddenly Ain rasa macam :

“ Kenapa la aku bukan Tingkatan 5. Bawa buku teks pergi sekolah. Buat study group petang2…
beli keropok time rehat…hee “













Actually apa yang anda rindu time sekolah dulu2..cuba ingat balek naa...
Ain paling rindu time sekolah dulu2 especially sekolah menengah ialah :






1.) Time perhimpunan

Walaupun kat maktab still ada perhimpunan..tapi berbeza yang amat dengan perhimpunan
sekolah…perhimpunan kat maktab actually terlalu formal..hee..kalau kat sekolah dulu kalau boleh nak
perhimpunan lama2…sebab xnak masuk kelas..rela diri lama2 xnak belajar…
sangat xmatured kan..huhu..honestlly..sampai sekarang perangai tu still ada..
walaupun xlama lagi bakal bergelar seorang cekgu..huhu







2) Kerja Sekolah
Memang sebati sejak dari bangku sekolah, kerja sekolah bukanlah sesuatu perkara kegemaran bagi
sesetengah orang kan..haa..ngaku..hehe.. lagi rasa tak suka bila, dah ada kerja sekolah,
tetiba, hari nak hantar, terlupa bawa buku...atau pun tak pun lupa buat...
 Aiyaakk..bala2..kan..siapa pernah kena denda sebab xbuat kerja sekolah..baek ngaku..lalala…
tapi actually Ain pun xsuka kerja sekolah a.k.a homework..tapi suke bagi homework bagi
certain2 subjek je…especially add math..i’m lovin it..hee







3.) Makan keropok lekor time rehat
Haa..part ni paling best...keropok lekor panas2..fuhhh..sedapnya..
walaupun tiap2 hari makan keropok lekor..but still xjemu2 au...memang anak jati ganu ni..hehehe..
rela berebut2 nak beli naa..haha..tapi ada jugak classmate yang suka bawak bekal..
ciap boleh buat pertandingan masakan sape paling best..huhu







4.) Class addmath
Actually..this is really i miss...skunk da xmen da kira2...apatah lagi sentuh kalkulator...
cos bidang Ain yang Ain ambil skunk xperlukan lagi semua tu...but..rindu sangat2 subjek ni..
walaupun time form4 ..Ain memang fail sokmo au time exam...but bila naek form 5 minat 2 datang sebab
cikgu yang ajar time 2 best giler..still ingat name cikgu 2..Sir Aminuddin...
sebab dy Ain dapat A dalam SPM...thank a lot 2 him..rindu tau nak solve equation..logarithms..
buat graph sin cos tan..hee..ingat lagi x??hehehe












Sebenarnya banyak lagi la yang Ain teringin nak balik ke sekolah...
 Walaupun dulu Ain suka tidur dalam kelas..nak2 kelas Fizik.. pelajaran tetap takkan ketinggalan....
sebab masa tu mission nak sangat jadi Mahasiswi Universiti..tapi..last2 sangkut dengan maktab..
rezeki Ain di sini..so...tadah tangan..bersyukur...:)
Orang lain berebut2 nak masuk maktab kan...kire Ain beruntung lar ni..hikhik ^^











Sekarang ni, Ain bakal memasuki umur 21 tahun..wahhh..dah tua da rupenya Ain..
*still xsedar diri lagi ni..heee..
nak berangan balik ke zaman sekolah pun tak guna lagi... melainkan terus menikmati zaman sekarang..
Yang dulu akan tersemat abadi dalam kotak ingatan...sweet memories...^^
dat's all merepek d cni...panjang lebar suda..huu
terima kasih sudi baca yaa :)



Salam.


Nota Hati 1 : Diri kita sendiri sebenarnya yg tahu apa hati kita rasa..
sekuat mane hati kita ni....yg penting positiflah dgn setiap perkara..
setiap perkara 2 ade hikmahnya..insyaAllah..^^

Nota Hati 2 : Selamat bercuti & Gong Xi Fa Choi..huu...
jom makan limau mandarin banyak2..sampai hilang suara..hee^^



Fi amanillah,

28 Safar 1433H,
22012012 : 0525.

Comments

Isma Haneefa said…
huhu...akak rindu zaman sekolah ye?
saya kalau boleh nk je kuar sekolah... x sabar dah ni!
sbb slagi x kuar skolah, slagi tu x dpt serius dlm bidang penulisan...
*baru tahun ni jatuh cinta pd add math^^
::WafaIrdina:: said…
@Isma Haneefa : haah..akak rindu sgt3 dik..lw ley nak putar blek maser naa..tp apakan daya...tinggal kenangan suda...heee

pe pun adeq mser ni mmg nak cpt2 abeh au..but..till then u will miss it...pcayelah...hehehe

*all da besh yaa lm bidang penulisan...t akak nk jd org first bli karya adeq ...p belajar jgn abaikan yaa..fokus spm dl naa...:)
nasha sanza said…
hhehe..bakal cikgu rindu sekolah? hmm.kita rindu kawan2 sekolah adalah...happy holiday ok...
MaYa MustWany said…
saper yang sekolah akan kata tak sabar,tapi percaya la bila dah habis nanti,sedikit akan rasa rindu jugak.

oo dina muda setahun dgn mas je.hihihi.
::WafaIrdina:: said…
@nasha sanza :hehehe...rindu jugak kwn2 sekolah...saat bsamew diorg d sekolah...heeee

ep oliday 2 dear....gongxi gongxi..hee:)
::WafaIrdina:: said…
MaYa MustWany : betol 2 sis..masusia mmg cm2...bile time sek ..nak cpt2 abeh..
bile da abeh...mule la rid=ndu2an..
xphm2..huhu
pe pun appreciate mser yg ada lani...jgn tkorban dgn masa yg da lepas..hehehe

*oo...ain mude stahun ek...huhu..pe pun syg kamoo sis :D
dyabunga said…
dya pun rindu masa sekolah..
kenangan di sekolah hanya sekali seumur hiduup
::WafaIrdina:: said…
@ dyabunga : betol 2 sis..skali seumur idup je...
so..it willkeep it my mind...
weet memories..mis it a lot...hee
whoaaa...sangat memori! hihi
S H I T E Q said…
rindunyee :'(

nak pakai bju sekolah, kelas PJK, assembly, lepak kantin... mcm2 lg la. hikhik

nice entry! terkenang smsa dulu
CekbOlat-bOlat said…
bolat bru dua bln tgglkn skolah..r ndu ya amatttt >_<
cik benci prhimpunan...penat lorh.huhu
rindu gak zaman sekolah dulu walupun byk kenangan pahit dr manis...
::WafaIrdina:: said…
@ Teenager Housemaid : betol 2 sis..memory that never slipped in our mind...huhu
::WafaIrdina:: said…
@S H I T E Q : masyeh yaa sudi singgah baca...mmg terkenang yang amat kan...nak2 lepak nge kawan sapa petang..hehehe..
::WafaIrdina:: said…
@CekbOlat-bOlat : lar...upeny lepasan spm cik bolat ni..hehehe..
::WafaIrdina:: said…
@Original CikTeddy : ain ske sis..rela phimpunan lmew2 sebab xnak msuk clas..lw lmew2 gk..msti konfem cekgu2 suh duduk ny..heee
::WafaIrdina:: said…
@Miss Purple Ungu : betol 2..kenangan pahit dan manis yg sentiasa bermain2 di minda...kenangan kena denda..kenangan fail lam exam..mcm2 lar..masam2 manis gitu..hee
zareliqa afiqa said…
heheh~ sis pun suka beli keropok lekor time rehat..siap tapau masuk kelas lagi.heee :D
::WafaIrdina:: said…
@ zareliqa afiqa : hehehe..kopok lekow mmg sodap...mkn mmg xkan puas...lalala
ariff al-baqi said…
soalan.. hari apa sampai terengganu dan sebelum berada di terengganu, ada di mana selpas balik dari IPG ?
ariff al-baqi said…
soalan.. hari apa sampai terengganu dan sebelum berada di terengganu, ada di mana selpas balik dari IPG ?
Ungu Violet said…
nanti bila dh kuar ipg...rindu pulak kawan2 kat ipg kan?...hihii
::WafaIrdina:: said…
@Ungu Violet : betol 2 sis...pahni rindu suasana kat ipg plak...mcm2..manusia oo manusia...heeee
::WafaIrdina:: said…
@ariff al-baqi : yappp...sapa terenggaun jumaat lepas...cuti seminggu ...same lar kiter kan..heee...ep oliday!!!

Popular posts from this blog

:: Jangan Pandang Pada Luaran ::

| Hijrah | Kembali Menilai Siapa Diri Kita, Kita Hanya Hamba |

| Tarikh Itu Semakin Hampir...Jom Counting Down ! |