Saturday, 16 June 2012

| Syukur Alhamdulillah...& Welkam Semester Baru... |


Assalamualaikum.
Alhamdulillah, penantian berakhir jua today...ehem3, penantian ape tu??? penantian nak kahwin kew.... jeng jeng jeng...Hampir seminggu kowt dada Cik Ain berdebar2 menunggu result, akhirnya hari ni kunci result terbuka jugak...hahaha.. portal IPG dicari dan dup dap dup dap time nak cek result, buleh terkeluaq jugak jantung ni..hihi.. :P




Result Cik Ain??? hurmmm... syukur alhamdulillah. Walaupun result tak setinggi kawan2 lain, Cik Ain cukup berpuas hati. Rasa berbaloi bila tengok result setimpal dengan usaha sepanjang menghadapi satu sem yang sangat mencabar, penuh liku2 dan onak duri (hahaha), macam bertempur di medan perang je.... alhamdulillah, xkalah..hee ^^,



        
Tiba2 azam untuk lebih cemerlang pada semester2 akan datang, datang secara tiba2... nak lebih cemerlang, nak dpt first class degree in teaching & education... aminnn... ni harapan semua especially my parents... maka nya, kena la put more and more effort untuk next semester nanti... berbaki 5 semester jew lagik 2..fuhh, lamew nye..hee..em, honestly jeles gak tengok kawan dapat pointer 4 flat... xpe kan jeles nak lebih berjaya dari orang..hee.. actually nak jugak , siapa yang xnak 4flat an... kalau dia boleht dapat, Cik Ain pun mesti boleh. Nak result cemerlang, kena la berdamping dengan orang2 yang cemerlang. kan??? Tapi da most important bagi Cik Ain , jangan stress time study dan study ikut style masing2..jangan ikut orang..^^,




Ok la. entry ni just nak kongsi kegembiraan Cik Ain dengan semua..xde niat pown nak hidung2 tinggi macam pinocio naa..:) Tahniah buat kawan2 semua dan kawan2 IPG lain yang bakal menerima result..hee... result OK ke KO ke, kita masih ada peluang untuk perbaiki dan berjaya!!! bersyukur dan mana tahu lepas2 ni lebih hebat lagi an.. chaiyok2 :) dan buat yang tersayang wish ur luck keyh.. moge anda pown lulus dengan cemerlang.. ^^,



P/s: esuk da nak balik IPG...sob sob sob.. my homesick is coming back..lalala =^_^=

Nota Hati 1 : Bila membandingkan sesuatu especially result, bandingkanlah dengan sesuatu yang lebih rendah dari kamu agar memperoleh sifat SYUKUR, sesungguhnya Allah akan menambah nikmatNYA pada hambaNYA yang bersyukur. Jauhilah sifat KUFUR, kerana Allah benci pada sifat itu. TERIMA KASIH YA ALLAH, ALHAMDULILLAH ! ^^,

24 comments:

hazdnul said...

gud luck for next sem :)

Sya-Riza said...

gud luck ye! :)
tahniah jgk,,huhu

syakey said...

alhamdulillah ;)

all the best!! (:

Puteri Kegirangan said...

@hazdnul :

gdluck to u 2 dearie
hihi
^^,

Puteri Kegirangan said...

@Sya-Riza :

masyeh yee dearie
^^,
all da best to u 2
^^,

Puteri Kegirangan said...

@syakey :

alhamdulilllah!
all da best to u 2
tengs yee
^^,

Nurul Husna Mohd Hassan said...

gud luck ;)

IllyHannis said...

Goodluck! ^^

Unknown// said...

GudLuck Dear hee

♥ cik apple ♥ said...

good luck next sem..cuba lagii.. caiyoookkk

twinscraftlife said...

Hi! 안녕하세요~~! please do visit our blog! we sell
purely handmade products such as pouch,
earrings, cards, hp strap, cute items!
쇼핑하시면 더 감사합니다~~^^
http://twinscraftlife.blogspot.com
http://thesoaplicious.blogspot.com

fadh leyanie said...

all the best untuk sem baru :P

Puteri Kegirangan said...

@Nurul Husna Mohd Hassan :

orait
btw tengs yee sis
^^,

Puteri Kegirangan said...

@fadh leyanie :

all da best 2 u 2 dear
moge Allah redha
^^,

Mohammad Haziq said...

best giler masuk IPG :(

Puteri Kegirangan said...

@Mohammad Haziq :

alhamdulillah
rjeki d cni
^^,

Fatihah said...

goodluck. insyaAllah, awak boleh :)

♥ wawawawa ♥ said...

sob sob kite pun balik dah ipg

athirahmazlan said...

Awak! awak ipg mana???

Puteri Kegirangan said...

@♥ wawawawa ♥ :

gdluck in new sem yee cekgiu cikgi
^^,

Puteri Kegirangan said...

@athirahmazlan :

hihi
dak2 IPG jejak kasih di cni
^^,
ne way kat phg
:D

Nurulee said...

Tinggi nye azam dia. Hehe, great! All the best ye sis =D

http://thenurulee.blogspot.com/2012/06/mid-year-exam-result.html

wunny said...

wahh congrats on whatever result you get. insyaAllah dipermudahkan segala urusan. :D

Dayz said...

gudluck sys!~ ^_^