Friday, 15 June 2012

| #My Story : Saya Minat Running Man.. anda?? hee |


Assalamualaikum..
To all my dear readers & followers... hihi.. today, sempat lagik curik2 maser hupdate belog.. raser macam aktiviti wajib bukak belog tercinta ni.. dan today just nak share my hobby.. maybe my new hobby kowt..hee dan Cik Ain raser semua suka hobby Cik Ain ni..jom layan cter Cik Ain..hahaha..sapa pernah tengok running man? sila angkat tangan..haha.. Ala2 variety show korea tu laa.. syiok apa.. lawak gila.. Cik Ain suka tengok.. walaupun dah tengok episod tu, Cik Ain still ulang tengok. serius best dan xjemu langsung.. ley jadi ubat or good treatment for release tension..kekadang orang ingat gler ke ape gelak sorang2 an.. sampaikan dengan adik2 yang laen pon berjangkit au..huhu ^^,




Okey..meh cni nak kasi tahu kat all... Running man nie sebenarnya variety show yang buat dekat korea.. every week akan ada different games yang diorang akan main.. tiap-tiap episod akan ada guest yang diorang jemput macam SNSD, big bang and latest Park Ji sung, player Korea... ( xtengok lagik episod ni ..hee ).. sekarang dekat korea dah episod 90 lebih dah..^^, Cik Ain sure ramai yang tahu and tengok RUNNING MAN nie kan. Cik Ain lebih suka variety show dari Korea. sebab yang dorang punya macam ada banyak adventure and sempoi je... kalau nak tengok yang omputih punya, diorang mesti akan banyak gaduh2 and ada la ayat2 yang agak kurang sopan kuar dari mulut diorang... 2 yg xbest.. yang Korea punya ada gak la gaduh2 tapi gaduh2 dorang kelakar and main2 je. takder la serious sangat pown.. orang Korea nie ada manners sikit and satu lagi is dorang sangat creative! bagi Cik Ain idea dalam setiap show yang ada tu memang jarang ada pada show-show laen..kan..jauh sekali laa kat Malaysia..huhu :P





Running man members sekarang yang tetap ada ialah kim jong kook, haha, gary, jaesuk, lee kwangsoo, sukjin and jihyo.. kalau yang dulu2 tu ada kot, tapi yang Cik Ain tahu yang ni jew.. hee dan Cik Ain peminat Kwang soo, the giraffe.. sape minta Kwang Soo sila angkat tangan, give me five..huhu..kalau tengok dari awal kan bleh la tau setiap perwatakan depa nie..serius best,.kalau tengok RM nie Cik Ain musti gelak kuat-kuat..sebab lawak gila..bley gelak sambil guling-guling lagi.. actually kan dulu Cik Ain xsuka sangat tengok Running Man ni.. pelik sangat bile tengok kawan2 laen taksub sangat tengok then gelak sorang2.. then Cik Ain try ambil cter ni dari kawan Cik Ain yang hantu Koorea & KPop dan tengok sorang2 dan terus jatuh cinta and addicted..haha.. first episod Cik Ain tengok yang dekat Tembok China.. Try layan episode tu trus nak tengok episode seterusnya... betol lar kater orang kan, xkenal maka xcinta.. kan3.. ^^

( episod running man & Big Bang.. memang da best laaa.. five stars au ^^ )




Kenapa Cik Ain minat si giraffe/zirafah Kwangvatar.. haha.. Walaupun dia selalu kena buli dalam Running Man tapi character die memang sangat-sangat aku suka. .. Kwang Soo ni pelakon dan jugak model... Dia yang paling tinggi sekali dalam Running Man. Tinggi dia 190 cm... ( mr.google yang inform ni au..huhu ) Memang tinggi la. So, bila ada game yang memerlukan ketinggian memang dia la yang paling beruntung sekali... kadang-kadang rasa geram dengan dia sebab kadang-kadang dia macam lambat pickup..haha..Tapi Kwang Soo tetap comel!!


( super duper osen kwang soo..haha )





Okay..  stop right there... before dat, untuk pengetahuan semua, jangan salah faham keyh.. Cik Ain tak ada ah minat k-pop sangat. Cik Ain just minat RUNNING MAN ni je sebab depa ni semua sengal. Tak ada lah jambu leleh-leleh macam cerita korea pon depa ni...haha.. jangan marah naa.. k lar, dat’s all.. ptg ni nak layang Running Man dengan Park Ji sung kat astro..nak join..jom3..huhu..kbai,Salam!



Nota Hati 1 : Tersenyumlah.. dan jalani harimu dengan penuh semangat. Sesungguhnya dalam dirimu terkandung alasan yang berlimpah untuk tersenyum. Oleh karena itu, janganlah kamu menyembunyikannya. Sesungguhnya tiada ruginya bagimu untuk tersenyum dan berbicara bersama orang lain dengan bahasa yang manis.. senyum yee.. baru comel dunia ! ^___^

41 comments:

Fafaa said...

Running Mann!! Saya suka Jong Kook<3 :D

Nurul Iman said...

sy pun tgok gk..tp sy pling suka jaesuk ang jong kook...best!!!

::WafaIrdina:: said...

@Fafaa :

hihi
Jong Kook pown terbaek
selalu aje nak dsingkirkan yg lain
pemangsa an
hihi
^^,

::WafaIrdina:: said...

@Nurul Iman:

hihi
jae suk si belalang
lucu an muke dy
maintain jewwww
haha
^^,

♥ wawawawa ♥ said...

sy xminat runningman..tp kwn sume suke~

tp sy ade tgk satu episod n suke kat kwangsoo jugak! girrafe & betrayal..haha

miss fluffy said...

sy suka jugak running man!!hehe tp monday couple dah xmcm mula2 dlu..hihi

Ainin Suffiah said...

ainin pun minat jgak . minat jong kook , ji hyo , jaesuk , haha , kwang soo . ainin slalu tngok dngan kakak ainin je . sampai gelak tergolek-golek . dulu ada song joong ki kan ? tp skrang dah xde . huhu :( . tapi RM mmg BEST !

WafaIrdina aka Puteri Kegirangan said...

@♥ wawawawa ♥ :

ou..try la tgok
konpem kamoo jtuh cinte
hihi
yeahh..give me five..
minat kwangsoo jugakk
^^,

WafaIrdina aka Puteri Kegirangan said...

@miss fluffy :

ou..iyeke..
xcam dulu cmne ek..
hihi
^^,
ne way sweet an gary oppa n jihyo
sweet couple
^^,

WafaIrdina aka Puteri Kegirangan said...

@Ainin Suffiah :

wahhh
mmg minat ume ni
hihi
bukan stakat golek2 naa
sapa guling2 nak pcah prut pown ad an
huhu
:P
ou,,iyeke
xsempat nk tgok yg jong ki..
sy tgok yg latest je kowt
org bru jtuh cinte nge running man etep
huuuuuuu
^^,

afiqah kamal said...

hei, kite pun same dgn awak. minat kwang soo gak. lawak giler kot. comey!!

SYAZWANI SUHAIMI said...

Saya minat jugak. Hehe. Kwangsoo mmg pengkhianat a dalam runningman tu. HAHAHA! Suka! Suka! Jong Kook comel. =)

WafaIrdina aka Puteri Kegirangan said...

@afiqah kamal :

yeaaa
kter geng
huhu
^^,

Khairul Nizam said...
This comment has been removed by the author.
WafaIrdina aka Puteri Kegirangan said...

@SYAZWANI SUHAIMI ;

mmg pgkhianat pown
n selalu kne buli au
nge sapew lagi law bukan si tiger jong kook
haha
ne way law xde kwang soo
mmg xmeriah ae RM
:D

Khairul Nizam said...

boleh bg link x nk download kat mane running man?

Khairul Nizam said...

boleh bg link x nk download kat mane running man?

syakey said...

mmg ketagih running man tidak dapat dibendung lagi


:P

WafaIrdina aka Puteri Kegirangan said...

@Khairul Nizam :

hihi
sory ek
i'm not sure
bnyk dpt dr kwn jew
sbb mmg mls nk dload sndri
line lembab sgt etep
hihi
:D

WafaIrdina aka Puteri Kegirangan said...

@syakey :

me too
addicted to running man
mmg xkan boasan n jemu an
^^,
tapi berpada2 ugak
pesanan tuk diri sndiri jugak
teheeee:P

izzati_bloging said...

jong kook lelaki berkuasa!!haha.. diorang sgt funny.. haha.. kwang soo.. gary.. jaesuk..

WafaIrdina aka Puteri Kegirangan said...

@izzati_bloging :

memang sgt bkuasa
semua tktkan dy an
huhu
betol..diorang mmg funny
mbuat hati yg gundah jd epy
thumbs up to them !
^^,

AyaZuki Is Cullen said...

best eh running man..xpernah tgk lagi..nanti nak tgk jugak lah.hehe ;)

Natasha said...

episod running man paling sy suka time ade big bang ;) my fevret! other than running man, sy suke tgok family outing.

WafaIrdina aka Puteri Kegirangan said...

@AyaZuki Is Cullen :

haah
bess sgt
lw tgok, msti nak tgok lg episod len
hihi
^^,

WafaIrdina aka Puteri Kegirangan said...

@Natasha :

haah
mmg da best laa tme big bang jd guest
sukeee tae yang , GD & TOP
terbaek eaaa
^^,

O CIKTEDDY said...

penah gak tngok..ok la..hehe

Atiqah Nur said...

waa~ kite pon suke tengok ! tekan link blog nie untuk tengok gambar kelakar runningman!!!!

http://perhentianpeminatkorea.blogspot.com/2012/06/running-man-daebak.html

WafaIrdina aka Puteri Kegirangan said...

@O CIKTEDDY :

ok jew kew??
hihi
^^,

WafaIrdina aka Puteri Kegirangan said...

@Atiqah Nur :

yeayyy
ni td bru je tgok RM dgn par ji sung
not bad laaa
hihi
orait..
i will terjah belog 2..
tengs yee dearie ^^,

Maya Mahbubah said...

Peaceful Gary :-)

WafaIrdina aka Puteri Kegirangan said...

@Maya Mahbubah :

ohh peminat gary oppa ekk
heee
stresss ! shommel bile dy sbut dis word an...
hihi
^^,

Nurmaisarah Azmi said...

running man... ramai peminat cerita tu.. tp sarah jarang layan citer korea..

++amniey++ said...

wahhh !!! Running Man is the best !! Amni memang minat giler tgk running man, takkan tlepas eps2. hehe. lawak giler, dpt hilang stress. :)

Puteri Kegirangan said...

@Nurmaisarah Azmi :

betol 2
ramai peminat korea kat kat malaysia
ciap mimpi2 nakg sner ag au
hihi
^^,

Puteri Kegirangan said...

@ amniey :

jgn jd gler suda
gler2 xpe
hihi
daebak an terbaek laa RM..
^^,

Aisyah Hazwani said...

Saya minat Jong Kook. OMG! Orang selalu nak singkirkan die :(

Waniwisy said...

Saya ada jual tshirt Running Man..Kalau berminat inform saya!

akuskalo said...

@Khairul Nizam Kshownow.net la subber utama sekarang. Kalau tak dapat bukak jugak, kat FB ada. Guna realplayer downloader untuk download video sebab dia dalam format swf. Tapi tak pasti la recent episod ada ke tak.

Anum said...

layaaaaaaaan

Danee said...

Saya pun minat .. they are all awesome ! ^^