::let's create a success....




Assalamualaikum...
Peace upon 2 u all...



juz want 2 share my feeling n my daily 2day...ehem3






Subhanallah,,,,,
rni  rupanya baru menyedari diri ini sedang diuji dengan masa lapang!
Ya Allah, kurniakanlah aku kesibukan andai itu lebih baik buatku dan membuatkan ku lebih hampir denganMu!
Upcoming exam…
tapi…dri ini stil belumsedar2 lg…nk 2gu last mnute bru nk study…hee
 P y penting…
Kter kne ingat yg exam bukanlah tuk mengukur kebijaksanaan kita semata2,,,
 tetapi
untuk menilai sejauh mana kemahuan kita untuk berjaya!kn...
Sejauh mner aku ni dpt mengatasi kemalasan y menyelubungi dri..huhu





















Sooo,,,
Ari ni….
Baru je  mdapat kembali momentum tuk  kembali bersemangat untuk belajar! Rupanya rentak aien yg sebenar ialah  mbuat nota kcil + better stayback je kt mktb….cos kt umah,godaannya terlalu2 besar!
 KATIL….
LAPTOP….
DAPUR…..
TV….
hehehehe
























Mohon doa dari kalian agar aien trus bersemangat tuk stdy…..n bjuang habis2an!!! Kdg2 kn  Susah benar ilmu yg diperolehi mahu menyerap lam hati ni kn..... Org kter,,,,,, ilmu  yg Xdpt memberi bekas kpd jiwa, itu bukan ilmu namanya, ,,,,tp….maklumat. Ilmu itu cahaya,,, Xmasuk lam hati yg dinodai maksiat…..
So…as a conclusion…..
Tinggalkan maksiat, tingkatkan prestasi!!!!huhu
HOPE…. Ilmu y dperoleh 2 sng msuk lam at…then dpt jwb exam t nge tng…
inshaAllah...(=^_^=)




~~jom menuju kejayaan~~~heee




















Dgn ini aien berjanji dgn diri sendiri tuk belajar bersungguh-sungguh….
Demi Allah, aien akan buat yg terbaik tuk up coming exam t!
aien akan cuba mengikhlaskan diri dalam menuntut ilmu…n mgulangkaji pljrn t….
Kerna ikhlas 2 payah n suatu anugerah,
maka aien perlu bersungguh-sungguh lam melakukan apa jua perkara,,,,
termasuklah dalam mengejar ilmu Allah!!!kn..
doakn aien yup....
dat's all..
stay happy...:)

~~ 3S...let's SET, STUDY n SCORE!!!! ~~~huu





Nota hati 1: Motivasi paling kuat untuk diri, bahawa dalam mengejar redhaNya, pasti akan dirintangi dengan pelbagai ujian. Namun, Allah tidak pernah sesaat pun meninggalkan hambaNya. Setiap rintihan dan luahan, pasti didengariNya. Jangan putus asa diri, Allah cintakan hambaNya yang bersabar dan tidak putus asa pada rahmatNya. Diri mahu cintaNya bukan?

Nota hati 2 :luruskan niat sepanjang bergelar penuntut ilmu, bukan hanya tika di permulaan perjalanan, tetapi bahkan di pertengahan dan pengakhirannya.



Comments

sis92 said…
mari, sis pimpin menuju kejayaan :)
good luck :)
dah baca ni belum?

http://blogsigadis92.blogspot.com/2011/10/wajib-baca-tips-dan-nasihat-untuk.html

Popular posts from this blog

:: Jangan Pandang Pada Luaran ::

| Hijrah | Kembali Menilai Siapa Diri Kita, Kita Hanya Hamba |

| Tarikh Itu Semakin Hampir...Jom Counting Down ! |

| Pray For Them |


Saudara-saudara kita di bumi Palestin sedang berjihad dalam menegakkan agama Islam. Walaupun kita tak dapat berjihad dan menolong mereka di sana, marilah berdoa supaya saudara-saudara kita di sana mendapat kekuatan dan mendapat lindungan daripada Allah SWT kerana doa adalah senjata orang Islam. Tolonglah mereka dengan DOA! Ya Allah, satukan hati kami umat Islam sedunia supaya Yahudi laknatullah dapat dihancurkan. Info terkini mengenai saudara-saudara kita di sana boleh lihat di FB AMAN PALESTINE. Marilah kita sama-sama menderma untuk mereka dan moga-moga dengan sumbangan yang kita buat itu dapat menyelamatkan nyawa dan membantu saudara-saudara kita di sana. Boikot juga barangan Yahudi. Kita satu ummah sekat ekonomi mereka!