*selamanya ukhuwwah day*


*Cerita minggu lepas ---> Rehlah geng2 PAI'ians di Lata Jarum, Raub.bahagia kita,
gembira kita,
sedih kita,
tawa kita,
takut kita,
gaduh kita,
rajuk kita,
cemburu kita,
rindu kita,
hanya 'kita' yang rasa.
sirious, indahnya rasa ini.
'rasa' bila berukhuwwah, bersahabat keranaMu Ya Allah.
terima kasih ya Allah.
untuk segala 'rasa' yang KAU berikan ini.


“Dan Dialah yang menyatukan di antara hati mereka (yang beriman). Kalaulah engkau belanjakan segala (harta benda) yang ada di bumi, nescaya engkau tidak dapat juga menyatu padukan di antara hati-hati mereka, akan tetapi Allah telah menyatupadukan di antara (hati) mereka. Sesungguhnya Ia Maha Kuasa lagi Maha Bijaksana” (Al Anfaal ayat 63)
Lagi,Saidina Ali RA pernah berkata, "Orang yang rugi ialah orang yang tidak berjaya mencari sahabat, tetapi orang yang paling rugi adalah orang yang mensia-siakan sahabat yang sedia ada"Jadi, buat anda, kamu, awak yang sedang baca ini. Hargailah sahabat yang ada di sisi. PERINGATAN KHUSUS BUAT DIRI YANG SERING LUPA. -_-Wallahua'lam.
Nota Hati : Classmate kahwin minggu exam nim. Kepada Nadiatul Akhma a.k.a Ieyqa dan pasangan, alfunn mabruk! moga perkahwinan mendapat berkat till jannah. Dan moga dapat membina keluarga sakinah mawaddah wa rrahmah. Ameeen. *tumpang bahagia* 


Comments

PeRdU cINta said…
sahabat itu anugerah ILAHI..moga kita menjadi sahabat yang membina..amin..

Popular posts from this blog

:: Jangan Pandang Pada Luaran ::

Awak | Jangan jadi manusia sombong. Kepada DIA juga kita akan kembali!

| Hijrah | Kembali Menilai Siapa Diri Kita, Kita Hanya Hamba |

| Pray For Them |


Saudara-saudara kita di bumi Palestin sedang berjihad dalam menegakkan agama Islam. Walaupun kita tak dapat berjihad dan menolong mereka di sana, marilah berdoa supaya saudara-saudara kita di sana mendapat kekuatan dan mendapat lindungan daripada Allah SWT kerana doa adalah senjata orang Islam. Tolonglah mereka dengan DOA! Ya Allah, satukan hati kami umat Islam sedunia supaya Yahudi laknatullah dapat dihancurkan. Info terkini mengenai saudara-saudara kita di sana boleh lihat di FB AMAN PALESTINE. Marilah kita sama-sama menderma untuk mereka dan moga-moga dengan sumbangan yang kita buat itu dapat menyelamatkan nyawa dan membantu saudara-saudara kita di sana. Boikot juga barangan Yahudi. Kita satu ummah sekat ekonomi mereka!