*mati. death. almaut*Sesungguhnya manusia tidak akan dapat lari dari kematian, ajal & maut. Dan sesungguhnya juga, ajal & maut takkan lambat atau cepat walau seminit, walau sesaat. Jadi, selagi ada waktu, selagi nyawa dikandung badan. Topup AMAL IBADAH & PAHALA banyak2. Untuk bekalan ke alam sana.ingat MATI. ingat TAUBAT. ingat ALLAH. "kullu nafsin dzza iqotul maut". 

*bukak surah ali imran ayat 185 plus al-a'raf ayat 34* Nota Hati : Di sini. aku menulis untuk peringatan diri sendiri khususnya. asif 'ala kulli hal.hm  


Comments

ainil fazieda said…
Betul , ajal dan maut xakan terawal atau terlewat walau sesaat :) Insaf diri ni bila ingat kematian . Subhanallah :)

Popular posts from this blog

:: Jangan Pandang Pada Luaran ::

Awak | Jangan jadi manusia sombong. Kepada DIA juga kita akan kembali!

| Hijrah | Kembali Menilai Siapa Diri Kita, Kita Hanya Hamba |

| Pray For Them |


Saudara-saudara kita di bumi Palestin sedang berjihad dalam menegakkan agama Islam. Walaupun kita tak dapat berjihad dan menolong mereka di sana, marilah berdoa supaya saudara-saudara kita di sana mendapat kekuatan dan mendapat lindungan daripada Allah SWT kerana doa adalah senjata orang Islam. Tolonglah mereka dengan DOA! Ya Allah, satukan hati kami umat Islam sedunia supaya Yahudi laknatullah dapat dihancurkan. Info terkini mengenai saudara-saudara kita di sana boleh lihat di FB AMAN PALESTINE. Marilah kita sama-sama menderma untuk mereka dan moga-moga dengan sumbangan yang kita buat itu dapat menyelamatkan nyawa dan membantu saudara-saudara kita di sana. Boikot juga barangan Yahudi. Kita satu ummah sekat ekonomi mereka!