| Surat Cinta Untuk Awak |







Dear awak, sejujurnya ada masa2 tertentu 2,3 hari ini awak dah buat hati saya terusik. Dan maybe saya juga dah buat hati awak terasa dengan tingkah laku saya.. maybe i’m too childish.. sejak dua tiga menjak ni, hati saya mudah sangat terasa dan sensitif.. maybe awak sibuk dengan program awak, saya pun sibuk dating dengan Mr.Esymen.. so, saya rasa macam jauh sangat dengan awak.. Okie, public, semua org dah bole bace >_< ..hurmm, ada ke orang nak bace belog Cik Ain yang dah bersarang ni ek? Tapi, saya pasti awak reader saya yang setia..hihi :P takpelah, mungkin ada hikmahnya Dia mencipta jarak antara kita right :)


                      
Kamu TAHU satu2nya ALASAN mengapa للّهُ" memisahkan kita? Kerana kita terlalu DEKAT, melampaui yang seharusnya. Kamu tahu alasan mengapa للّهُ" mencipta JARAK antara kita? Kerana للّهُ" ingin kita saling MENDOAKAN, dalam jauhnya pandangan sekalipun, kamu tahu alasan munculnya pada mata? Untuk membiarkannya terpejam, BERISTIRAHAT dari memandangmu dalam NYATA, Belum dapat kubaca, KATA للّهُ" masih RAHSIA :)



Actually...bercinta ni.. kenalah pandai jaga hati.. bukan je hati orang yang lagi satu tu.. ingatlah.. kita pun ada hati kita sendiri.. so, jagalah hati kita yang satu ni jugak.. jangan layan sangat perasaan tu.. setan dok menghasut je.. saje nak porak perandakan rumahtangga kita.. saje nak bagi kita jiwa kacau.. saje nak bagi kita stress..an.. there is more to life than to feel depressed over small thing like 'he's/she's busy'.. live life to the fullest okie.. nak tension2 pun pilih la bende yang sesuai untuk di tensionkan.. contohnya esymen yang sedang berlambak2 kena submit..opss.. hehe~ ( 3 esymens kena submit lagi )
*pesanan untuk myself yang sedang down

  

Tapi, walau apa pun, saya tak nak perasaan nie melekakan diri awak dan saya..Dan membuat rindu itu semakin jauh.. InshaAllah, itu mustahil.. ( hope ).. Apa2 pun perlulah dahulukan Allah dalam setiap apa yang kita lakukan betul tak dear :) saya tahu perjalanan kita masih jauh :( semoga cepatlah jodoh kita ( tetiber terjiwang ) :P lagipun banyak lagi benda yang kita perlu capai dalam hidup ni. So, apa2 pun hanya berserah pada Pemilik cinta :) Stop right there.... take care all~ Kbai.Salam.


Comments

aku HaniAsyira said…
biar jauh asalkn dekat di hati.. =)
Wafa Irdina said…
yup..
jauh di mata namun
tetap dekat d at
cinta yang sejati pabila kita saling
mendoakan walaupun dalam kejauhan
mudah2an yg terbaek milik kita
inshaAllah :D
Cikgu Ma said…
mengharap juga jadi puan tahun dpan...hik3
love rainbow

xsuka dgn awan mendung tpi nak nakkan rainbow tu perlulah melalui awan mendung



xsaba nak mkan plut kuning wafa..hahah
Wafa Irdina said…
@si kiut lavender : ain pn love rainbow ugak
hehehe
zsuka awan mendung
cos dat's mean kesedihan
ain nak hidup kiter pnuh dengan warna warni
seperti warna2 pelangi
heeeee

*inshaAllah..sampai seru ain jemput naa..:D
cik comey said…
suka singgah blog ni..simple n cute..

Biar jauh time bercinta..br la kita tidak lalai..jauh ni makin rindu, makin sayang..kurg skit gaduh2...hiihii
Wafa Irdina said…
@cik comey : tengs yaa dear
dr kejauhan ku mohon doa moge perhubungan yang halal menanti pasti

:D
MiZ Rayy said…
semoga bahagia n kekal slamanya.
mood romantik, sweet, jiwang, tetiba muncul bila melawat blog nie..
ayat2nya.. muziknya.. best.. ;)
Wafa Irdina said…
@MiZ Rayy : ameen...
tengs yaa 4 ur prayer...
alhamdulillah..ad jugak yg sudi ske belog yg xsberapa ni..
meng jiwang lebih2 opmo
teheeee
:D
Wafa Irdina said…
@Cikgu Ma : wahhh
da nak naek pelamin da dy
moge berbahagia till jannah yaa
ameen :D
Hye Dear..lame dah aiN xsinggah cniy kan.. :)
bdw..betul tu, jgn diikutkan hati & perasaan..hati dan perasaan boleh diubati, jike terlalu diikutkan, merana jiwe..better, pikir lah yang lebih baik untuk kite..Allah mengetahui ape yang kite mahukan..have toO !~
Wafa Irdina said…
@ ♥AieN ChoiN♥ : hehehe
haah..lmew yew ain xsinggah cni
menyepikan dir..mis u lar... :D

yaa,,,unshaAllah xterlalu mengikut kata hati dan perasaan
mudah2an hati yang sedang dirawat di ICU ni akan sehat
heeee
mudaha2an yg terbaek milik kita
believe HIM
:D
Ayumi Comot said…
ain dah ade cinter ain? glad for u...ayu baru tahu:)
O CIKTEDDY said…
wah..bernasnya kata2 akak wafa..betol3 ♥
sape la pemilik cinta ain tu hehe :)
Wafa Irdina said…
@Ayumi Comot ;hehehe..ad lar..
no komen
tut tut tut
hiii
:D

*follower n reader ain pn dah jd sebahagian dr cinta ain ugak naa
:D
Wafa Irdina said…
@O CIKTEDDY: hehee..masyeh yaa syg
mood ngah jiwang
cam2 lewwww
tacing je lebeih
:D

Popular posts from this blog

| Hijrah | Kembali Menilai Siapa Diri Kita, Kita Hanya Hamba |

:: Jangan Pandang Pada Luaran ::

| Tarikh Itu Semakin Hampir...Jom Counting Down ! |