:: masih mencari2 ::
Sabda Rasulullah s.a.w:

"Harta yang paling berharga di dunia adalah wanita yang solehah." HR Muslim


Ramai manusia mengatakan kemuliaan WANITA pada kecantikan semata mata, ada juga yang mengatakann kemuliaan mereka pada kekayaan, dan tidak kurang juga pada keturunan, tetapi ini semua adalah penilaian oleh insan yang buta mata hatinya...Kemuliaan semua makhluk Allah adalah terletak pada TAQWA..Wanita adalah makhluk Allah yang amat istimewa. Kemuliaan dan keruntuhan sesuatu bangsa terletak di tangan wanita, walaupun mereka diselubungi kelemahan, tapi teriakan mereka mampu merubah segalanya.


aku cuba mencari-cari dan menghisab diri lantaran merasakan terlalu banyak kelompongan dalam diri tatkala cuba menanti yang suci...


KERANA ITU...
AKU INGIN MEMENUHI TANGGUNGJAWABKU YANG LEBIH BESAR DAHULU...


Sebagai anak, menjadi anak yang solehah...


NAMUN, AKAN TIBAKAH DETIK AKU....

Sebagai isteri, menjadi isteri yang menyenangkan dan menenangkan hati suaminya???
DAN
Sebagai ibu, akan mendidik anakku dengan penuh kasih sayang???
SUATU YANG PASTI AKU KINI DAN SAMPAI BILA2.
.....

sebagai hamba Allah, akan menjadi hamba yang tunduk dan menyerah diri hanya kepada-Nya...
“bertuahlah bagi sesiapa yang bisa merasai halawah cintanya yang tak pernah pudar... Beruntunglah sesiapa yang bertambah kasih dan sayang kepadanya tatkala dia di uji.. “.
Allah sangat memahami diri kita, DIA lah Sang Khalik.. Siapa yang lebih memahami dan mengetahui kalau bukan yang mencipta seperti barangan umpamanya, hanya mereka yang mencipta mengetahui keadaan sebenar barangan yang dicipta.Aku tahu…Allah tw pe y aku fikirkan n rasakan skrang…mmg..melakukan perubahan mmg amat ssh…memerlukan masa yg pnjg…berikan aku masa itu…aku butuh waktu …tuk menukar diri pd yg perlu…agar idup mampu memberikan seribu erti…terutama tuk orang2 yg berada dcc aku…

Wallahua’lam.

Comments

Popular posts from this blog

*Hayya Belajar Tajwid – Part 2*

:: Jangan Pandang Pada Luaran ::

| Ramadhan On : Ku mengharapkan Ramadhan kali ini penuh makna |

| Pray For Them |


Saudara-saudara kita di bumi Palestin sedang berjihad dalam menegakkan agama Islam. Walaupun kita tak dapat berjihad dan menolong mereka di sana, marilah berdoa supaya saudara-saudara kita di sana mendapat kekuatan dan mendapat lindungan daripada Allah SWT kerana doa adalah senjata orang Islam. Tolonglah mereka dengan DOA! Ya Allah, satukan hati kami umat Islam sedunia supaya Yahudi laknatullah dapat dihancurkan. Info terkini mengenai saudara-saudara kita di sana boleh lihat di FB AMAN PALESTINE. Marilah kita sama-sama menderma untuk mereka dan moga-moga dengan sumbangan yang kita buat itu dapat menyelamatkan nyawa dan membantu saudara-saudara kita di sana. Boikot juga barangan Yahudi. Kita satu ummah sekat ekonomi mereka!