Posts

Showing posts from April, 2015

*Ketentuan, Qada' dan Qadar*

Image
Bismillahirrahmanirrahim.




Secebis Rasa

Buat diriku, buat semua. Tabahlah menghadapi setiap rentetan hidup yang Allah telah tetapkan. Biarlah air mata menjadi teman setia sebuah perjuangan namun jangan menyerahkan semuanya pada takdir namun berusahalah agar suasana yang menyedihkan ini akan berakhir jua.

Kuatlah hati pada tali Allah serahkan pengharapan yang sebenar hanya pada Allah dan bertawakallah kepadaNya dengan sebenar-benar tawakal.

Moga lebih ampuh dan kuat dalam menempuh semua catatan Allah buatmu. Ketahuilah bahawasanya kehidupan akhirat itu lebih bermakna dari kehidupan duniawi yang ternyata tipu daya semata-mata. Berfikirlah, bertaqwalah agar kita sama-sama mampu menjadi hambaNya yang sentiasa berserah diri dan berharap hanya padaNya.

Moga Allah jadikan kita orang yang berlapang dada dengan takdir Allah. Beriman dengan qada' dan qadar. Sama-sama jadi hamba yang redha dengan takdirMu dan meyakini itu yang terbaek untuk diri.

Sesungguhnya segala yang berlaku, telah berlaku, ata…

*Cute mute stuff*

Image
Bismillahirrahmanirrahim.




Currently my fav is ---->


Stalk the cute mute stuff especially the PLANNER. Mostly stalk via instagram & tumblr. 

Not  my own, but really adore her planner. Her creativity maen maen dengan stickers, sticky pads, washi tapes, pen kaler-kaler. she is @efarahah. blogger, crafter and a guest book makerrrr.





Lagiii cute planner ----> ihsan GOOGLE










Actually, with planner kita boleh merancang our life dengan lebih teratur. dan jadi satu terapi dan hobi juga bila pandai DIY planner sendiri. buat cecantik. apa pun, kat sini cuma nak cakap buat lah sesuatu yang boleh buat kita gembira macam design planner sendiri cecantiks, lukis doodle, buat cerpen, dan sebagainya agar hormon hormon gembira plus positif menguasai diriii. Yeeee, hidup tak selalu indah. Itu lah kehidupan tapi, kita harus bijak menangani 'ketidakindahan' itu dengan melakukan sesuatu yang membuat diri kita gembiraaaa. 


Moga selalu gembira dalam rahmat Allah sentiasa. Assalamualaikum.

*pssssttt…

| Pray For Them |


Saudara-saudara kita di bumi Palestin sedang berjihad dalam menegakkan agama Islam. Walaupun kita tak dapat berjihad dan menolong mereka di sana, marilah berdoa supaya saudara-saudara kita di sana mendapat kekuatan dan mendapat lindungan daripada Allah SWT kerana doa adalah senjata orang Islam. Tolonglah mereka dengan DOA! Ya Allah, satukan hati kami umat Islam sedunia supaya Yahudi laknatullah dapat dihancurkan. Info terkini mengenai saudara-saudara kita di sana boleh lihat di FB AMAN PALESTINE. Marilah kita sama-sama menderma untuk mereka dan moga-moga dengan sumbangan yang kita buat itu dapat menyelamatkan nyawa dan membantu saudara-saudara kita di sana. Boikot juga barangan Yahudi. Kita satu ummah sekat ekonomi mereka!