Posts

Showing posts from March, 2012

| Surat Cinta Untuk Awak |

Image
Dear awak, sejujurnya ada masa2 tertentu 2,3 hari ini awak dah buat hati saya terusik. Dan maybe saya juga dah buat hati awak terasa dengan tingkah laku saya.. maybe i’m too childish.. sejak dua tiga menjak ni, hati saya mudah sangat terasa dan sensitif.. maybe awak sibuk dengan program awak, saya pun sibuk dating dengan Mr.Esymen.. so, saya rasa macam jauh sangat dengan awak.. Okie, public, semua org dah bole bace >_< ..hurmm, ada ke orang nak bace belog Cik Ain yang dah bersarang ni ek? Tapi, saya pasti awak reader saya yang setia..hihi :P takpelah, mungkin ada hikmahnya Dia mencipta jarak antara kita right :)

Kamu TAHU satu2nya ALASAN mengapa للّهُ" memisahkan kita? Kerana kita terlalu DEKAT, melampaui yang seharusnya. Kamu tahu alasan mengapa للّهُ" mencipta JARAK antara kita? Kerana للّهُ" ingin kita saling MENDOAKAN, dalam jauhnya pandangan sekalipun, kamu tahu alasan munculnya pada mata? Untuk membiarkannya terpejam, BERISTIRAHAT dari memandangmu dalam NYATA…

| Indahnya hidup kita an |

Image
Assalamualaikum… Jengah kat belog tersayang sebentar... Hari ini baru berpeluang hupdate setelah bersawang2 sudah belog ni..macam xde empunya pulak an..hee ^__^


Korang semua…kita tahu an xde benda yang terjadi sia-sia dalam hidup ni..hidup kita ni an ni indah sangat2.. cantik.. really beautiful..gojesss..hee :D .. Tapi an..


Kadang-kadang hati ini bertanya betul ke indah ni? sebab.. macam tak je..sedih je memanjang...sibuk...tensionnn...ann.. kadang-kadang dalam hidup ni.. ada jew benda yang kita nak selalu je xdapat.. ada benda @ orang yang kita sayang selalu je di bawa pergi...meninggal.. kalau cinta cintun tu, terputus pulak di tengah jalan..hurmm.. sedihnya! sob sob sob .. Kalau ada yang ada yang punye , dapat yang suke buat hal pun sadis gak ..kan..ishhhhhh.. tadi bukan Cik Ain kata hidup ni indah ke? mana satu ni Cik Ain..indah kew xindah Cik Ain oi..pening2...teheeee


kalau nak tahu indah atau tidak hidup kita kita ni, we must ask ourselves…kita percaya x dengan janji Allah..dengan k…

| Ingat 5 ini |

Image
Assalamualaikum…Peace upon to all..Apa khabar iman hari ini.. Semoga sentiasa dalam jagaanNya.. inshaAllah ^^


Seperti biasa, senyum and baca sampai habis ok... Kan comel semua senyum ... :D Tetiba pula Cik Ain hari ini bagai nak bagi sedikit peringatan untuk korang semua setelah lama xhupdate belog ni... bz ker Cik Ain..kew buat2 bz..tehee..biarlah rahsia naa :D okie, straight to the point... Kita sebagai seorang muslim harus ingat 5 perkara ni sebelum datangnya 5 perkara... Cik Ain rase semua orang tahu an.. 1. Sihat sebelum sakit 2. Muda sebelum tua 3. Kaya sebelum miskin 4. Lapang sebelum sepit 5. Hidup sebelum datangnya waktu mati


So , cuba kita perhatikan satu-satu perkara tersebut dan fikirkan sedalam2 makna yang terkandung di setiap perkara itu..let’s check it out together..huu  :D 1. Sihat sebelum sakit – Semasa sihatlah kita boleh mencari rezeki an, mencari ilmu, lakukan ibadat, jika sudah sakit susah sudah untuk melakukan sume tu an... So, sementara masih sihat ni, lakukan sesuatu y…

| Dirisik...Memilih Pilihan Dalam IstikharahNya |

Image
Assalamualaikum ...Bidadara bidadari sekalian alam.. berjumpa lagi kita pada hari ini...hihi


Dalam hidup ni mesti ada masalah..kadang2 masalah tu mmbuatkan kita ingin pergi jauh sangat..pergi ke tempat yang tenang..tanpa apa2 masalah..tp di manakah letaknye tempat itu..urmmm berfikir sejenak...xde tempat yang menenangkan selain dr syurga Allah SWT kan..tapi mampu ke aku untuk berada di sana kelak?? kekadang kita terfikir untuk terbang ke langit...bebas berterbangan ..tapi bila kita  mendongak ke atas...kita  tahu kita ada 'DIA'..Dia ALLAH SWT yang maha agung ,yang maha mengetahui apa yang tersurat mahupun yang tersirat..tidak mampu untuk kita  lari kesana...dr DIA kita dtg dari  DIA jua kita akan pergi kelak..


Persoalan demi persoalan bermain di fikiranku kini….


“ Apabila datang kepadaku seorang lelaki meminangku... dia adalah lelaki yang menjaga solat serta agamanya dengan baik , tapi aku masih lagi mencari lelaki yang soleh yang lebih baik dari lelaki tadi ~ baik agama dan juga…

| Nak pakai apa yaa…let’s cover aurat!! |

Image
Assalamualaikum .. Selamat malam semua , ada orang rindu Cik Ain tak ? ( cepumas punyer soklan..hee ) ok jangan cakap kat sini , jadikan tu satu rahsia antara kita .. sebab xmahu terima hakikat xde orang rindu kat Cik Ain pun .. sob3x..heee..but, never mind la..just smile =)


Ehem2..di malam yang sejuk ni ( hujan...hee ) Cik Ain just nak tanya you all.. esuk pergi kelas nak pakai baju ape ye..? da fikir kew belom?? ofkos da fikir da kan..ciap iron lg an..hee…atau nak keluar jap lagi, pergi maner2... pakai apa lawa ek? cheewahh


Apa yang korang fikirkan setiap kali memilih baju untuk dipakai ye? kalau tanya Cik Ain lar.... cukuplah kemas..selesa.. dan menutup aurat..not urat2 yaa..huhu ( Cik Ain ni memang seorang yang sangat simple au..huu ) berdirilah depan almari tu and fikir lama2 merenung baju2 yang berlambak 2... ( especially perempuan..hee) which baju will fit the dressing code in islam..menepati pemakaian yang betul.. not baju apa yang 'fit' our tubuh badan ye..haaa


Sebenarny…

| Mencari Kekuatan Yang Hilang |

Image
Assalamualaikum..
Semalam... hari nie , Cik Ain emo . emo sangat ..so korang menyampah nak baca pun Cik Ain tak kisah laa... tiba-tiba rasa macam nak lesapkan diri terus je dari dunia nie… ( istighfar3..emmm ) tiba-tiba rasa macam jadi orang yg tadak perasaan pun lagi bagus... tiba-tiba rasa macam nak tidur dan tak nak bangun dah… tiba-tiba jugak rasa, i need someone .. to share this feeling… so annoying… esymen pulak berlambak2 kena submit dis week..


tapi kalau ada someone yg sanggup mendengar pun,Cik Ain pun tak tau nak cerita macam mana... give up dan penat dengan diri sendiri yang maybe masih tak reti nak belajar dari kesilapan... terkadang hati ni rasa macam perlu dihantar ke ICU je...


Cik Ain pun manusia biasa... sentiasa melakukan kesilapan .. moga lepas hari nie, Cik Ain betul sedar mana yang baik dan mana yang tidak ..moga lepas hari ni jugak, Cik Ain belajar menghargai diri sendiri .. dan moga lepas hari nie jugak Cik Ain tak lalai dan leka dengan godaan duniawi...


You change yo…