Posts

Showing posts from August, 2011

••❤ 1 analogi ❤••

Image
Assalamualaikum.. N peace be upon 2 u all... Hope bek2 aje.... Nk2 dkt ryer ni... Mst ngah bz nge bju n ksut ryer...sekut almond london la...samperit la..pistaichio la...n mcm2 la lg...mls la nk sbut sume..hehe,, . . . . . . 2day,,,aien juz nk sharing n bg 1 analogi... N smew2 kter bcer n fikir2kan... Especially kter suk luse Ramdhan akan berlalu meninggalkan kter... Adakah ia berlalu dgn sia2... ATAU.... Meninggalkan kerinduan kepadanya.. urmmm Bak kter bang bil...lu pk la sndri... Sal khidupan kter di dunia ni... . . . . Dunia niey ibarat sebuah kapal layar....

- - - - - Dunia ini adalah ibarat sebuah kapal layar yang sedang menuju ke sebuah pelabuhan yang aman, iaitu akhirat. Kapal yang sedang dilayari ini tidak diketahui datangnya dari alam mana.

:: jika ini jalannya ::

Image
Jika ini jalannya,
Aku redha ya Allah.
Jika ini takdirnya,
Aku redha ya Allah.
Aku mohon dengan rahmatmu,
Kau berilah aku kekuatan untuk melalui waktu yang mendatang.
Kau berilah aku semangat untuk meneruskannya.
Kau berilah aku petunjuk.
Perkenankanlah doaku ya Allah.
'Just go with the flow.
It is already stated at the very beginning of our birth.'
Aku ingin mencari cinta sejati yang boleh membawa aku ke jalan Ilahi.
Aku ingin menjadi makmum kepada seorang imam.
Aku ingin menjadi sayap kiri kepada seorang khalifah.
Aku ingin menjadi seorang pendengar kepada seorang da'ie.
Aku ingin menjadi seorang mujahidah kepada seorang mujahid.
Aku ingin memberikan cintaku kepada seorang insan yang mencintai Allah lebih dari segalanya.
Ya Allah, betapa aku malu atas apa yang telah engkau berikan sebagai manusia, segala khilaf tertuju
padaku, sungguh tidak ada apa-apa pada diriku yang kecil ini.
Terlena, sungguh aku sering terlena pada pesona nafsu dunia dan diri. Aku ingin kembali, tertunduk pilu
dalam suj…

٠•• pic lg •٠•

Image
Assalamualaikum… Jom ngok gmbr lg…. Tema.. Keluarga bahagia…heeee



















Dat’s all only from me….. Tq kpd A**** krn allow me to publish dis pic… Hope ske…ngeeee J Wsalam..

٠•• bukan sume mesti..... •٠•

Assalamualaikum w.b.t



skunk nie bz nge esymen..mostly kne submit bfore cti ryer...bru 1 settle...tgl 3 lg kne sttlekn...hope ak mampu lg btahan,,,,emm...pe pn mkin kerap lak ak bkak belog ni…mybe stress o slh stu cre nk epkn dri sendri…emm....hari nie ak nk kongsi sumtinngan korang..cos rni mcm2 mend jd……but…ad hikmah sume 2…mybe ak bkn shbt y bek sapa mend nip jd….


dlm hidup niey, kter of course ad rahsia n pblem kan..xkisah la rahsia  o pblem sal pe pn..semua org mesti dan haruslah ade....kter xleh lri dr sume wlpn sejauh maner kiter cube nk mnjauhkn dri dpnya...but mend 2 still akn kjar kter...dan rahsia 0 pblem 2 bukannya senang2 je kite nk citer ngan org kan..


dan mend nie jugak kte bleh kongsi ngan org yg betol2 faham mslh kte, keadaan kte jer….bkn sebarangan org je kn…course bkn sume org ley dpercayai..kdg2 y 6pak bek 2 la y tikam kter dr blkg…really hate dis situation…too hipokrit…tanpa nk jadikan rahsia tu kelemahan kte..org yg berkawan nie senang je nk jatuhkan org lain, kalau …

???? kecelaruan ????

Image
Assalamualaikum sume...
Peace be upon to you.... . . . . . .
Huisy….. lame dah rasenyer tak mencoret something kat sini terasa cam dah berabad jer entry  yang last 2..huhu..kenapa ek?? sbb still sedang mencari dan terus mencari...muhasabah  yang kadang kala infinity wooo..hati oh hati apasal lah suke sangat rolling up and down ,,turned upside and downside hah?? hurm,,,
. . . . . . hurm kenapa ntah nak haru2 ni ,,, Lupa ker aku  yg  da terlalu banyak nikmat yang ALLAH bagi ??hurm…. ALLAH gak  yg mdatangkan sesbuah ujian tuh,,even sometime da keluar juraian manik2 jernih yang lagi mahal daripada mutiara tuh,,,sampai lidah dah terkelu ,ingatlah tiap bmende 2 akan ad hikmahnya,,alahai sakit kejap jer tak luak pon r segala nikmat tuh,,just ikhlaskan hati n belajrlah untuk redha.,, and ingat hanya DIA lah sebaik2 penolong dan pelindung..pegang ayat ni,insyaallah semuanya akan back seperti asal….hope…jdkn aku kuat rabb…
, , , , ,


* * * * *